Publicitat
Publicitat

DEBAT INDEPENDENTISTA

Carod convoca un centenar de militants d'ERC per analitzar el "desconcert de les esquerres"

L'exvicepresident nega que el fòrum que promou pretengui ni articular un corrent intern a ERC, ni situar-se de cara al congrés de la tardor, ni tractar sobre la conveniència d'un nou projecte polític

El mateix Carod ha anunciat al seu Facebook que es tracta d'una convocatòria "privada" a la qual "assistiran un centenar de persones d'ERC" amb l'objectiu de "reflexionar sobre la situació política de Catalunya i el món, la crisi de la democràcia, el desconcert de les esquerres, l'emancipació nacional i la fatiga d'Espanya". Hi participaran militants de base del partit, quadres territorials, exmembres del Govern, parlamentaris i exparlamentaris i alguns càrrecs locals com alcaldes i regidors, a més de presidents de consells comarcals i de Diputació.

El format de la trobada que ha convocat l'exvicepresident serà un sopar, segons ha avançat El Periódico, al Convent de Sant Agustí de Barcelona. Fonts pròximes a Josep-Lluís Carod-Rovira han explicat a l'Ara.cat que la iniciativa pretén ser un fòrum de discussió i debat -al marge de la vida orgànica del partit- entre militants d'ERC. De fet, Carod porta dient des de les eleccions del 28-N que cada cop se sent més allunyat de la direcció del partit. Les mateixes fonts consultades han indicat que l'únic objectiu de la trobada és analitzar els resultats electorals i debatre sobre les perspectives de futur.

Asseguren que la convocatòria no pretén en cap cas prendre posició davant els pactes electorals de cara a les eleccions del 22 de maig, i han negat que pugui relacionar-se amb el congrés d'ERC de la tardor que ha de renovar els lideratges del partit -afirmen que Carod no té cap pretensió de retornar a la direcció d'ERC com tampoc de crear un corrent intern- i "encara menys" plantejar la conveniència d'un nou partit. Va ser el mateix Carod que va plantejar una coalició de les esquerres no sucursalites de cara a les eleccions espanyoles.


Ingrés a ERC

D'altra banda, aquest cap de setmana es farà l'acte oficial de presentació de l'eurodiputat Oriol Junqueras, l'expresident de l'Entesa pel Progrés Municipal i portaveu de Decidim.cat Jordi Fàbrega i de l'exdirigent de la Plataforma pel Dret de Decidir Gerard Fernández com a nous militants de la formació. Amb la seva entrada a ERC, volen reivindicar el partit com a pal de paller de l'independentisme. La seva entrada com a militant a ERC, entre altres com la de l'exconseller Joan Manuel Tresserras, més enllà d'insuflar moral de cara a les eleccions municipals del maig, té connotacions també en la vida interna del partit, amb l'horitzó del congrés nacional plantejat per a la tardor que haurà de nomenar la nova direcció.

RE

Més continguts de