ONZE DE SETEMBRE
Política 09/09/2014

Forcadell, a l'ARA Bassas: "L'ANC no ha emès cap avís sobre possibles provocadors, ho diuen per desprestigiar la V"

La presidenta de l'ANC està convençuda que no hi haurà incidents. El conseller Espadaler demana "serenitat" davant qualsevol "provocació"

Ara
2 min

BarcelonaLa presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Carme Forcadell, ha atribuït a les "pressions del govern espanyol" i als intents de "desprestigiar el sobiranisme" els missatges d'alerta de possibles incidents durant la V de la Diada. El consolat nord-americà ha informat als ciutadans del seu país que són a Barcelona que no s'espera "violència", però que és possible que hi hagi conflictes pujats de to durant les mobilitzacions de l'Onze de Setembre. En les últimes hores han circulat missatges per WhatsApp advertint de la presència de provocadors enmig de la gentada de la V.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Forcadell ha deixat clar en el primer especial de l'ARA Bassas dedicat a la Diada d'enguany que l'entitat no ha emès cap missatge i els ha atribuït a un intent de "desprestigiar el moviment sobiranista". La presidenta de l'ANC ha estat clara: "No ha de passar absolutament res. No va passar el 2012, no va passar l'any passat i no passarà aquest any". Forcadell admet que "de provocadors n'hi pot haver sempre", però hi ha tret ferro i ha dit que, en cas que n'hi hagi, "s'han d'identificar com en qualsevol altra manifestació".

El dispositiu policial dissenyat per garantir la seguretat i la mobilitat de l'Onze de Setembre comptarà amb 3.160 agents extraordinaris que se sumaran als efectius que treballen diàriament. Seran 832 per al dia 10 i 2.328 per a l'11. El contingent s'activarà dimecres a les dues del migdia i s'allargarà fins al dijous a la nit. El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat "serenitat" als participants a la V davant "qualsevol provocació".

La Diada "definitiva"

En l'entrevista a l'ARA Bassas, Carme Forcadell també ha afirmat que "la Diada ha de ser la definitiva", i ha reiterat que l'únic pla sobre el qual treballa l'ANC és la consulta. Preguntada per unes eventuals eleccions plebiscitàries, Forcadell ha dit que "no podem especular" sobre escenaris futurs.

El primer especial de l'ARA Bassas ha comptat també amb la presència de Toni Soler i Empar Moliner.

stats