Política 06/05/2019

Casado demana a Rivera que faciliti la investidura de Sánchez perquè no depengui dels independentistes

El líder del PP tanca la porta a fer ell cap pas per facilitar-la

Dani Sánchez Ugart
2 min
Pedro Sánchez i Pablo Casado, a la Moncloa / EFE

MadridEl president del PP, Pablo Casado, ha demanat a Ciutadans que s'abstingui o voti a favor de la investidura de Pedro Sánchez per evitar que l'actual president espanyol en funcions depengui dels partits independentistes, que s'han comportat "de manera deslleial". "Hi ha partits com Ciutadans, amb qui el PSOE ja ha pactat que farien que el govern no depengués dels independentistes", ha afirmat després de reunir-se amb Sánchez a la Moncloa el líder de l'oposició, que va rebre un dur correctiu a les urnes. També ha rebaixat el to de la crítica contra Sánchez, amb qui no es reunia des de l'agost de l'any passat, però ha insistit en demanar-li que no descansi la governabilitat espanyola sobre els independentistes i tampoc en els nacionalistes bascos i navarresos, perquè segons ell defensen posicions que van contra la igualtat dels espanyols.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Casado abocava així la pressió a Albert Rivera, que demà es reunirà amb el president en funcions, i ha assegurat que el seu partit no es planteja facilitar ni amb el vot favorable ni amb l'abstenció la investidura, perquè té una gran diferència en matèria econòmica, sectorial, territorial i internacional amb els socialistes. Previsiblement, Rivera, que està en una cursa amb Casado per liderar de manera efectiva l'oposició, rebutjarà aquesta pressió per consolidar justament la seva posició d'alternativa al PSOE.

El líder popular ha ofert pactes d'Estat i donar "estabilitat política" pel bé de l'Estat, sempre que no hi hagi aquests pactes amb els independentistes, però ha considerat que ens encaminem a una "legislatura amb un govern dèbil, que tindrà una oposició forta", liderada per ell. Però també ha dit que estarà "molt vigilant" que no hi hagi "cessions" als independentistes, ni en matèria econòmica ni de competències. En aquest sentit, ha promès "oposició frontal" si es manté la línia de diàleg encetada per Sánchez després de la moció de censura, i ha recordat que es poden aplicar "moltes lleis més enllà del 155" per "posar ordre" a Catalunya, perquè, segons ell, "hi ha una situació d'incompliment de la legalitat".

El PP havia anunciat que acudiria a la reunió amb propostes de pactes, tot i que Casado no n'ha volgut precisar. Això sí, ha celebrat que s'hagi "trencat" el cordó sanitari contra el PP que, segons ell, va imposar Sánchez després d'arribar a la Moncloa, quan la relació entre els dos principals partits espanyols va arribar a un moment de màxima tensió.

Comunicació permanent

La Moncloa, per la seva banda, ha qualificat de "cordial" la reunió entre els dos líders, i ha afirmat que s'han emplaçat a mantenir una "comunicació permanent" sobre la qüestió catalana.

stats