Política 15/03/2013

CiU i PSC es culpen mútuament de la suspensió de la cimera social i econòmica

En declaracions a Catalunya Ràdio, Jordi Turull acusa els socialistes de "no tocar de peus a terra" i de voler portar la cimera a uns acords inassumibles. Maurici Lucena el qualifica de "poc elegant i poc cortès" i l'acusa de fer un "ús molt flexible de la realitat"

Ara
2 min
CiU impulsarà que es reprenguin la llei de transparència i la llei electoral

BarcelonaCiU i PSC es culpen mútuament de ser els responsables de la suspensió de la cimera social i econòmica que s'havia de celebrar aquest dissabte. En declaracions a 'El matí de Catalunya Ràdio' aquest divendres, el portaveu parlamentari de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha acusat els socialistes de "no tocar de peus a terra" i de voler portar la cimera a uns acords que "no podríem complir a nivell econòmic". El portaveu del PSC li ha respost a la mateixa cadena, i l'ha qualificat de "poc elegant i poc cortès", a banda d'acusar-lo de fer un "ús molt flexible de la realitat". En aquesta línia, Lucena ha dit que si no es fa la cimera és perquè "la situació no és la més adequada", i ha recordat, a més, que "diverses formacions" ja havien anunciat que "no hi volien anar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Turull ha assegurat que el partit liderat per Pere Navarro volia debatre unes propostes pressupostàries inassumibles i allunyades de "la realitat financera de la Generalitat". "No volem enganyar la gent amb propostes que no podem acomplir per falta de finançament", ha reblat, alhora que ha explicat que totes les propostes del PSC a la cimera "sumaven 6.000 milions d'Euros", una xifra que demostra "no conèixer la realitat", ha conclòs. Per la seva banda, Lucena ha argumentat que les propostes fetes pel PSC estaven incloses en el seu programa electoral, motiu pel qual les volien posar sobre la taula, malgrat saber que "no s'acceptarien totes". Tanmateix, ha acusat el portaveu parlamentari de CiU de difondre informació esbiaixada sobre les propostes dels socialistes i ha afirmat amb contundència: "Quan sento declaracions com les del senyor Turull, em vénen ganes de demanar un detector de mentides. Alguns el rebentarien". Lucena ha lamentat la "desconfiança" mútua i endèmica entre les formacions a la política catalana, que "impedeix arribar als acords que demana la ciutadania".

El president de la Generalitat, Artur Mas, va desconvocar ahir a la tarda la cimera social prevista per a aquest dissabte, argumentant la decisió pel "clima" d'enfrontament partidista que envolta la convocatòria. "No hi ha el clima per arribar a acords", van justificar fonts del Govern. La cimera s'havia de celebrar al palau de Pedralbes.

stats