Política 07/09/2018

Cospedal deixa la presidència del PP de Castella-la Manxa

El principal candidat a succeir-la es descarta

Dani Sánchez Ugart
1 min
Cospedal i Casado, durant l’esmorzar al Fórum Europa, en què l’exministra va donar suport al candidat.

MadridL'ex secretària general del PP, número dos del partit en l'època de Mariano Rajoy i candidata a succeir-lo en les primàries que va guanyar Pablo Casado María Dolores de Cospedal ha anunciat aquest divendres que deixa el principal càrrec orgànic que conservava: la presidència del PP de Castella-la Manxa. Com ja s'havia anunciat, Cospedal ha decidit obrir un procés de tria del nou líder que desembocarà en un congrés extraordinari, precedit per unes primàries, que se celebraran el 7 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquest anunci, que ha fet davant de la junta directiva autonòmica celebrada aquest matí a Toledo, Cospedal posa fi a 12 anys al capdavant de la formació conservadora regional, i fa un pas definitiu cap a l'abandonament de la primera línia de la política. Tot i que conserva un seient ras en l'executiva nacional del PP per designació de Pablo Casado, no té un càrrec orgànic de rellevància dins d'aquesta estructura.

Cospedal obre, a més, pas a un nou lideratge dins del PP manxec, que haurà d'encarar les eleccions autonòmiques del maig de l'any que ve sense ella de candidata per primer cop en més d'una dècada. El principal candidat a succeir-la era l'actual secretari general de la formació, Vicente Tirado, però ell mateix s'ha descartat per a la cursa.

stats