Política 02/11/2015

Duran insta Junts pel Sí a dialogar amb altres partits que no siguin la CUP per pactar la investidura

Núria Orriols
1 min
Un dels moments del discurs que ha fet el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a la convenció estratègica programàtica del partit que s'ha fet durant aquest cap de setmana a Caldes de Malavella.

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida ha instat Junts pel Sí aquest dilluns a obrir-se a dialogar amb altres forces del Parlament que no siguin la CUP per garantir l'"estabilitat". També ha criticat la declaració sobiranista titllant-la d'"inacceptable" i que, a més, creu que és un "regal polític" a Mariano Rajoy, perquè en una situació de "dificultat" l'utilitzarà per tenir "iniciativa política".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre la seva reunió de demà amb el president espanyol, ha dit que hi va a "escoltar" i a traslladar-li que cal complir la legalitat però també "gestionar políticament" la realitat. En aquest sentit, s'ha volgut desmarcar de C's en relació al posicionament d'Unió sobre Catalunya, tot i que les trobades amb Rajoy van en la línia de forjar la unitat d'Espanya –el PNB ha rebutjat anar-hi perquè defensa el dret a decidir.

Duran ha fet una roda de premsa acompanyat del comitè polític triat per forjar l'estratègia cap al 20-D, entre els quals Josep Sánchez Llibre, que tornarà a ser el director de la campanya.

stats