Publicitat
Publicitat

La Fiscalia demana al TS que investigui Blanco pel cas Campeón

El ministre va anunciar la setmana passada que abandonava la priemra línia de la política

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Suprem, aquest dilluns, q ue es declari competent per investigar el ministre de Foment en f uncions, José Blanco , en r elació a mb el cas Campeón, q ue instrueix un j utjat de Lugo .

En una nota de premsa, el ministeri informa que ha presentat un informe a l'alt tribunal "en què considera que s'ha d'admetre a tràmit l'exposició raonada elevada pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Lugo". En aquest cas, la titular del jutjat, la magistrada Estela San José, apreciava indicis dels delictes de suborn i tràfic d'influències en l'actuació de Blanco.

El fiscal demana, a més, el nomenament d'un magistrat instructor per investigar si el ministre va fer gestions a favor de dos empresaris.

L'informe de la Fiscalia ha estat realitzat sota la supervisió del tinent fiscal del Suprem , Juan José Martín Casallo , després de consultar els fiscals de sala p enal del Tribunal Suprem, en una reunió mantinguda fa una setmana . Martín Casallo va assumir la direcció de l'assumpte després de l'abstenció del fiscal general de l'Estat , Cándido Conde- Pumpido per raó de la seva amistat amb el ministre.

El cas

El cas Campeón, té com a principal imputat el número dos del PSOE: José Blanco, i investiga una suposada trama de cobrament de comissions irregulars. Concretament, Blanco està acusat per un empresari gallec, José Dorribo, de reunir-se amb ell en una gasolinera per realitzar acords comercials en què la seva condició política havia de tenir finalitats lucratives. Blanco ja ha declarat en diverses ocasions que se sent "una víctima" en aquest cas.

RE

Més continguts de