Política 09/01/2014

La Fiscalia de l'Audiència Nacional obre diligències per l'anunci anticipat de l'operació contra els advocats dels presos d'ETA

El ministeri de l'Interior va anunciar la detenció de vuit advocats de l'organització abans que tingués lloc

Acn
2 min
L'advocat Jon Enparantza, en el moment de ser detingut per la Guàrdia Civil / EFE

MadridLa Fiscalia de l'Audiència Nacional ha decidit obrir diligències informatives i demanar al ministeri de l'Interior un informe sobre l'anunci anticipat de l'operació policial d'aquest dimecres contra els advocats de presos d'ETA, que va comportar la detenció de vuit persones.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Interior va fer pública l'operació a través d'una nota de premsa i un tuit abans que s'haguessin produït les detencions.

La Fiscalia considera que la filtració anticipada és un fet greu que cal investigar, tot i que es podria arxivar el cas si es demostra que tot plegat és fruit d'un error.

Fan la nota de premsa abans d'hora per error

El servei de premsa del ministeri de l'Interior va destapar l'operació abans d'hora en una nota de premsa on s'anunciava, a més, que havien detingut etarres. ' La Guàrdia Civil deté diversos presumptes membres d'ETA al País Basc i Navarra', es titulava el comunicat.

Les agències de notícies van difondre immediatament aquesta informació i una estona després el mateix ministeri va anunciar que retirava la nota, que quedava "anul·lada amb caràcter general". Mentrestant, a la xarxa apareixien tuits en què s'advertia que els detinguts eren advocats i no etarres.

Tres dies abans de la manifestació per a la fi de la dispersió

Aquesta operació policial es va produir pocs dies després que els presos polítics bascos anunciessin que obrien la porta a la reinserció individual –fins ara només acceptaven la negociació col·lectiva– i tres dies abans d'una manifestació que s'ha convocat a Bilbao per a dissabte, i que s'espera que serà multitudinària, per reclamar la fi de la dispersió dels presos.

stats