Política 20/02/2016

Forcadell intentarà parlar amb el rei durant la inauguració del Mobile World Congress

La presidenta del Parlament resta transcendència al fet que Felip VI no la volgués rebre el mes de gener

Ara
1 min
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, no va desplaçar-se finalment a la Zarzuela per comunicar al rei Felip VI la investidura de Puigdemont.

BarcelonaDesprés que el rei Felip VI es negués a rebre-la a la Zarzuela, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, intentarà parlar amb el monarca aquest diumenge aprofitant el sopar de benvinguda als assistents al Mobile World Congress (MWC), una trobada on també hi haurà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a RAC1, Forcadell ha explicat que si té l'oportunitat de parlar amb el rei intentarà traslladar-li quina és la situació a Catalunya. "Qualsevol moment i dia és bo per establir un diàleg", ha afirmat la presidenta del Parlament, que ha reconegut que li "agradaria" poder parlar amb el rei perquè tingui "una opinió de primera mà" de la realitat catalana.

La presidenta del Parlament ha volgut restar transcendència al fet que Felip VI no la volgués rebre el mes de gener, i ha destacat que "no és preceptiu anar a Madrid" i que "aquest tràmit es pot fer de diverses maneres".

Crítiques al govern espanyol

D'altra banda, Carme Forcadell ha criticat el govern espanyol per respondre sempre al repte polític de Catalunya presentant recursos davant el Tribunal Constitucional (TC) en lloc de dialogar. "Aquesta és la seva manera d'actuar", ha lamentat, i ha reivindicat que la conselleria d'Exteriors és "plenament estatutària".

stats