Política 19/10/2017

La Guàrdia Civil interroga un jove per haver donat una puntada a un agent l'1-O

El cos policial també cita a declarar l'alcalde ferit de Dosrius per resistència "greu" l'1-O

Acn
2 min

DosriusLa Guàrdia Civil va citar a declarar aquest dimecres a la tarda un home de 22 anys que presumptament va donar una puntada de peu al cap d'un agent del cos espanyol l'1-O a Sant Esteve Sesrovires, al Baix Llobregat. Els fets que s'investiguen van tenir lloc la tarda de l'1-O, quan el grup de reserva i seguretat número 2 de Sevilla de la Guàrdia Civil es disposava a arrestar una persona que presumptament també havia donat una puntada de peu a un altre agent del cos, que havia caigut a terra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat del ministeri de l'Interior, en aquell moment es va acostar el jove de 22 anys, que va donar "una forta puntada de peu a un dels guàrdies civils" i va fugir. La Guàrdia Civil acusa el detingut, que és veí del municipi, dels delictes d'atemptat contra un agent de l'autoritat, resistència, desobediència i amenaces.

El cos de seguretat espanyol ha explicat que l'interrogatori del veí de Sant Esteve Sesrovires va ser possible després de diverses gestions que el van permetre localitzar i identificar. El jove va ser citat a declarar aquest dimecres a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca, on va declarar a l'espera que el jutjat de Martorell que porta les diligències d'aquest cas el citi a declarar. De fet, la Guàrdia Civil ha assegurat en tot moment que el jove havia quedat detingut, malgrat que l'Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha negat aquest extrem i ha puntualitzat que el veí del municipi només va ser interrogat.

Amb aquest, ja són tres els acusats per agressions o intents d'agressions a guàrdies civils arran dels incidents que van tenir lloc l'1-O a Sant Esteve Sesrovires. El dia del referèndum es va detenir un jove de 24 anys, a qui se l'acusa de donar una puntada de peu al cap d'un agent aprofitant que havia caigut a terra mentre participava en el dispositiu. El presumpte agressor va intentar fugir però va ser interceptat per altres guàrdies civils. El mateix 1-O també va ser arrestada una altra persona per intentar atropellar amb una moto un agent del cos.

En paral·lel, l'alcalde de Dosrius (Maresme), Marc Bosch, ha sigut citat a declarar aquest dijous a la comandància de la Guàrdia Civil a Sant Andreu de la Barca per un possible delicte de "desobediència i resistència greu" durant el referèndum de l'1-O.

Es dona la circumstància que Bosch va ser un dels ferits més mal parats a Dosrius aquell dia. Fruit dels cops de porra dels agents que van voler requisar les urnes a l'Escola Castell, l'alcalde va haver de ser atès a l'hospital de Mataró i va haver de dur un collar cervical.

A més de Bosch, també ha sigut citat pels mateixos fets el president local d'ERC al municipi i regidor de Promoció Econòmica, Eduard Garcia.

stats