Política 20/04/2018

Joan Ignasi Elena assegura al jutge que el Pacte Nacional pel Referèndum es va finançar amb aportacions privades

El jutge cita a declarar com a investigats els càrrecs del Govern Jaume Clotet i Joaquim Nin

Montse Riart
2 min
Joan Ignasi Elena a la seva arribada a la Ciutat de la Justícia

BarcelonaEl titular del jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona, que investiga l’organització del referèndum, està rastrejant fins a l’últim euro de despeses públiques que es podrien haver destinar a la votació. Avui ha interrogat, en qualitat de testimonis, els responsables del Pacte Nacional pel Referèndum i de les seves web per saber si aquests dominis es van pagar amb diners de la Generalitat. Segons fonts judicials, l’excoordinador del Pacte, Joan Ignasi Elena, no ha sabut contestar sobre el finançament específic de la pàgina d’internet, però sí que ha deixat clar que el Pacte es va finançar a través d’aportacions de ciutadans particulars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons aquestes mateixes fonts, Elena també ha dit que mai van haver de demanar cap tipus de subvencions perquè els diners van ser suficients. A la sortida dels jutjats, l'excoordinador del Pacte no s’ha volgut referir al seu interrogatori però sí que ha manifestat que “les qüestions polítiques s’haurien de resoldre fora dels jutjats”.

També han declarat com a testimonis quatre tècnics més de la Generalitat i del Pacte Nacional pel Referèndum, que segons les mateixes fonts, igual que Elena no han sabut aclarir al jutge qui va pagar les webs del referèndum. Només un dels tècnics hauria admès haver autoritzat l'ús dels diferents dominis, però ha negat saber qui els va comprar i amb quins diners.

Dos nous càrrecs investigats

El jutge ha citat a declarar com a investigats el dia 2 de maig el secretari general de Presidència Joaquim Nin i el director de Comunicació del Govern Jaume Clotet, que a l'estiu ja van declarar davant de la Guàrdia Civil. Per a aquell mateix dia el magistrat ha citat a declarar tres testimonis, i el 9 de maig compareixeran al jutjat sis testimonis més.

En aquesta ocasió el magistrat provarà de buscar noves proves sobre el finançament tant de les webs del referèndum com de la campanya publicitària del referèndum. Alguns dels testimonis també formen part de l'àrea de Comunicació i Difusió de la Generalitat, i altres són responsables de mitjans de comunicació.

stats