Mas: "El poble català és víctima. No tolero que ens diguin nazis o feixistes"

La delegació catalana a Israel visita el Museu de l'Holocaust jueu i alerta contra la banalització dels crims del segle XX

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha aprofitat aquest dimarts al migdia l'acte més simbòlic de la seva estada, la visita de la delegació catalana al Museu de l'Holocaust jueu de Jerusalem, per fer un toc d'alerta als que comparen el procés català cap a l'estat propi amb el nazisme i el feixisme. "Molts cops he callat quan ens ho han dit alguns polítics o mitjans, però quan ens acusen d'això és una falsedat enorme. Els demano que vinguin aquí i veuran què és el nazisme i el feixisme", ha opinat.

Ha recordat, a més, que el poble català "és una víctima i no es pot tolerar que es digui una altra cosa d'un poble com el nostre, que té un esperit pacífic i democràtic". Mas ha considerat oportú explicar al final de la seva visita que molts catalans van patir la repressió franquista i l'estada en camps de concentració o van participar a la resistència contra el nazisme.