Política 20/04/2018

La Moncloa diu que ha fet la "comprovació comptable" dels comptes del Govern i no hi ha trobat "ni un euro" per a l'1-O

Méndez de Vigo deixa la "qualificació jurídica" a Llarena, i li enviarà les dades "immediatament"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Cristóbal Montoro, ministre d’Hisenda, aquest any no ha rebaixat l’interès que paguen les comunitats al FLA.

MadridEl govern espanyol manté que segons les seves dades no hi va haver diners públics per a l'1-O. El portaveu de l'executiu, Íñigo Méndez de Vigo, ha parlat avui de la discrepància entre el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre si es van destinar diners públics a l'1-O, i ha afirmat que "de la informació comptable que té [el govern espanyol] no hi ha cap euro destinat al referèndum il·legal". El ministre ha recordat que l'executiu central tenia sotmeses a control especial les finances de la Generalitat des del 2015: "Tots els comptes van ser intervinguts". I fins i tot ha dit que han fet una "comprovació comptable" d'aquesta informació, i no s'han trobat diners destinats al referèndum. A més, ha afegit que "en els pressupostos de la Generalitat hi havia una partida de cinc milions que va ser recorreguda pel govern i que el TC va anul·lar", i ha tret ferro al fet que les defenses estiguin fent servir les declaracions de Montoro en la causa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Serà un jutge el que qualifiqui jurídicament els fets", ha dit Méndez de Vigo, que ha conclòs que "caldrà veure si la informació [comptable que tenia el govern espanyol] és acurada" i si quadra amb els informes de la Guàrdia Civil. Per fer-ho, el govern espanyol posarà "immediatament" en mans de Llarena els informes comptables en qüestió.

Pressupostos

D'altra banda, Méndez de Vigo ha saludat el fet que el PNB no hagi presentat esmenes a la totalitat als pressupostos d'aquest any, i ha precisat que seguiran "buscant acords" per mirar de fer possible la seva aprovació definitiva, que es votarà al Congrés de Diputats a finals de maig. El ministre ha separat la negociació dels pressupostos d'altres qüestions, com la política penitenciària.

stats