Política 14/09/2015

Munté denuncia la voluntat "recentralitzadora i d'asfíxia" del govern espanyol

Afirma que la suspensió del TC obstaculitza la posada en marxa de la Hisenda pròpia però no l'atura

Gerard Pruna
1 min
La vicepresidenta, Neus Munté, ahir després de la reunió de l’executiu.

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Neus Munté, ha denunciat aquest dilluns la voluntat "recentralitzadora i d'asfíxia" del govern espanyol, després que el Tribunal Constitucional hagi suspès cautelarment la llei de l'Agència Tributària de Catalunya i la de creació de l'impost a les operadores d'internet en haver admès a tràmit els recursos que hi va presentar en contra el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa convocada d'urgència, ha criticat que cada cop que la Generalitat pren una decisió per intentar millorar les seves estructures i aconseguir més recursos topen amb la "suspensió, la negativa i l'impediment" de les lleis per part del Constitucional, i ha lamentat que es vulgui "asfixiar" els ciutadans i els sectors productius.

Munté ha explicat que en els propers dies presentaran al·legacions a la decisió del tribunal, però ha reconegut que si no prosperen i es manté la suspensió, dificultarà que es pugui complir el calendari previst per posar en marxa la Hisenda pròpia. Tot i això, ha destacat que el Govern no es farà enrere i seguirà treballant per nodrir de personal l'Agència Tributària de Catalunya malgrat "els entrebancs i els obstacles".

La vicepresidenta s'ha mostrat especialment crítica amb la suspensió de l'impost a les operadores d'internet per finançar el cinema català, i ha recordat que el Parlament el va aprovar fa un any sense cap vot en contra –PP i Ciutadans es van abstenir–, i que la previsió era recaptar 20,5 milions d'euros anuals, dels quals, des de l'1 de gener, se n'havien obtingut, ha dit, 6,7.

stats