Política 23/01/2013

Navarro i Camacho insten Mas a posar-se a treballar contra la crisi

Junqueras es mostra satisfet que el Govern "es deixi ajudar"

Ferran Casas
2 min

BarcelonaPere Navarro i Alícia Sánchez-Camacho han insistit aquest matí que la prioritat del govern de Mas ha de ser sortir de la crisi i no pas "treure Catalunya d'Espanya". Navarro ha afirmat que cal "gestionar la crisi" i convocar immediatament una cimera. "Potser es pensa que mentre parlem de sobirania la gent deixa de patir", li ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu torn, Camacho ha criticat l'augment de conselleries amb la creació de la de Presidència i que el govern de CiU s'hagi apartat de la línia d'austeritat que va impulsar amb suport del PP en la passada legislatura. "El seu és un govern de banda estreta i personalista", li ha dit.

El cap de l'oposició, Oriol Junqueras, ha admès que "és evident que hi ha hagut reserves i diferències en el passat", en referència a l'anterior legislatura, i que ara no hi són. "Ajudar i deixar-se ajudar sempre és important, i encara més en moments de gran dificultat: la situació actual són moments molt difícils", ha dit el president d'ERC.

Joan Herrera, d'ICV-EUiA, ha obert la seva intervenció reconeixent un gir "positiu" en el discurs de Mas en els termes econòmics, "ja sigui perquè l'austeritat no ha servit o pel pacte amb ERC". Això, ha indicat, contrasta amb "el cercle virtuós de l'austeritat de fa dos anys, quan deien que no calia renegociar el dèficit i retallaven amb convenciment". El secretari general dels ecosocialistes ha tirat en cara a Mas els casos de corrupció i que no hi hagi propostes de regeneració, "malgrat que hi ha partits amb la seu embargada", en relació a CDC. Ha proposat també que se suspengui el finançament públic d'Unió i el PP fins que no s'aclareixin els casos de corrupció.

Per Albert Rivera, de Ciutadans, és un govern que vol promoure "la sedició" i no el benestar dels ciutadans, i ha elogiat l'exconsellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, "que no ha volgut desmuntar l'Estat".

Finalment, el cap de files de la CUP, David Fernández, ha ironitzat que "més que ploure sobre mullat, plou sobre Millet al país del 3%", i ha carregat contra "l'acceptació submisa de la deutocràcia" del Govern. Així mateix, s'ha avançat a les possibles crítiques per les dues abstencions de la CUP a la declaració de sobirania, hi ha assegurat que "pensar que l'esquerra independentista no és independentista és com dir que Nelson Mandela no estava contra l'apartheid". "L'oligarquia catalana és qui frena la plena llibertat dels Països Catalans", ha afegit.

stats