Política 08/02/2018

Òmnium assegura que la Guàrdia Civil investiga l’acte final de la campanya pel 'sí'

Agents del cos han interrogat el vocal de la junta nacional de l'entitat, Ignasi Termes

Acn
2 min
Manifestació independentista de l’últim Onze de Setembre  a Barcelona.

BarcelonaÒmnium Cultural ha explicat aquest dijous en un comunicat que la Guàrdia Civil ha estat "interrogant" dirigents de l'entitat perquè investiga l'acte del 29 de setembre a l'avinguda Maria Cristina de Montjuïc, el míting central dels partidaris del 'sí' a la independència en la campanya del referèndum de l'1-O on van participar entitats i partits sobiranistes. Segons Òmnium, els agents han interrogat aquest dijous al migdia el vocal de la junta nacional, Ignasi Termes, a la comissaria de Travessera de Gràcia de Barcelona "per participar en l'organització d'aquest esdeveniment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'entitat denuncia que "un cop més, la Guàrdia Civil posa Òmnium Cultural en el focus de les investigacions sobre el referèndum" en demanar informació sobre aquell acte. A més, remarca que aquest interrogatori de la Guàrdia Civil té lloc de manera paral·lela a la causa judicial oberta pel jutjat d'instrucció. Òmnium Cultural denuncia igualment "la manca de garanties d'aquest interrogatori, que es produeix quan ja hi ha una causa judicial oberta, sense la presència dels lletrats de les defenses comparegudes en el procediment". "Aquest fet que ja ha estat denunciat per les mateixes defenses en el procediment seguit davant el jutjat d'instrucció 13 i davant del Tribunal Suprem", afegeix. Òmnium Cultural ha reiterat, a més, que assumeix les despeses dels actes on participa i ha recordat que "no rep cap subvenció pública de la Generalitat i les despeses es cobreixen amb els fons de l'entitat que provenen de les quotes dels socis".

L'acte, que va tenir lloc a l’avinguda Maria Cristina de Barcelona el 29 de setembre, va ser un acte transversal en què van participar partits polítics, diputats i regidors, entitats com Òmnium Cultural, l’Assemblea Nacional Catalana i l’Associació de Municipis per la Independència; col·lectius sectorials d’empresaris, universitaris, el grup de juristes Drets, el Grup Barnils; i també figures de l’àmbit internacional com Tricia Marwick, expresident del Parlament d’Escòcia.

stats