ELECCIONS 25-N
Política 16/11/2012

Junqueras afirma que gent "sense escrúpols" dins de CiU posa "pals a les rodes" a Mas cap a l'estat propi

El candidat d'ERC denuncia que el PSC accepti el dret a l'autodeterminació "del Sàhara Occidental, de Palestina, del Quebec, de tothom sempre i quan no sigui la de Catalunya"

Acn
2 min
Junqueras, durant la roda de premsa a l'ACN. / ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest divendres en una roda de premsa a l'ACN, que dins de CiU hi ha gent "sense escrúpols" que posa "pals a les rodes" a Artur Mas en el procés sobiranista. "Constatem que dins de casa seva hi ha gent que no té cap escrúpol de posar pals a les rodes del president", ha afirmat en una referència indirecta al líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida. Junqueras ha insistit que en el camí cap a la independència, ERC serà el soci més lleial, però ha reclamat claredat i coherència en les propostes de la federació. Per començar, els ha demanat que trenquin els pactes amb el PP, "el partit que nega el futur a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Junqueras ha apuntat que la presència de gent que posa "pals a les rodes" dins de CiU és "dolent per la societat catalana". Per això, ha demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, que aclareixi quina és exactament la proposta que fa sobre el futur de Catalunya. "Prou d'eufemismes i de metàfores que no entén ningú. Si no parlem clar és impossible trobar complicitats a Europa i al món", ha exclamat. En aquest sentit, l'objectiu d'ERC és, segons Junqueras, molt clar: "la independència".

De la mateixa manera, el líder d'ERC ha denunciat l'actitud del PSC envers el dret a l'autodeterminació de Catalunya i ha lamentat que els socialistes defensin sempre el dret a l'autodeterminació excepte quan es tracta de Catalunya. "El PSC està a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental, de Palestina, del Quebec, de tothom sempre i quan no sigui la de Catalunya", ha criticat. Per això, Junqueras ha situat els socialistes fora del dret a decidir que reivindica la societat catalana i ha afirmat que la millor aliança possible que es pot teixir avui dia és la formada per ERC, CiU i ICV-EUiA. "Per què els catalans hem d'estar exclosos d'un dret universal que la resta dels pobles sí poden gaudir-ne? No se quin tipus de limitació tenim com a ciutadans que ens inhabilitat per prendre decisions sobre el nostre futur", ha explicat Junqueras.

Apujant el to del seu discurs, el president republicà ha exigit als socialistes i a la resta de partits que neguen el dret a l'autodeterminació de Catalunya que siguin "demòcrates" i acceptin que es consulti la ciutadania i respectin el resultat d'aquesta consulta.

stats