Política 28/06/2019

El PP i Cs arriben a un acord per governar a Castella i Lleó amb Igea de vicepresident

El líder crític de la formació taronja es manté fidel a la política de pactes

G.a.
1 min
El candidat del PP, Fernández Mañueco, davant la presència del líder de Cs, Francisco Igea,  durant l'acord a Castella i Lleó.

MadridMalgrat el líder de Ciutadans a Castella i Lleó, Francisco Igea, ha sigut un dels més crítics amb la política de pactes de l'executiva federal, finalment s'ha mantingut fidel a la línia marcada per Madrid i ha arribat a un pacte de govern per ser vicepresident en una comunitat autònoma que presidirà un cop més el PP, però ara amb Alfonso Fernández Mañueco, que pren el relleu de Juan Vicente Herrera, que va ser president de la Junta entre el 2001 i el 2019.

L'acord incou una nova conselleria, de Transparència i Regeneració, que estarà a càrrec del partit taronja. El líder del PSOE de Castella i Lleó, Luis Tudanca, havia ofert poques hores abans fer-se a un costat i obrir la presidència a un candidat menys "sanchista" per tal que Ciutadans acceptés un pacte amb els socialistes, que van ser la llista més votada.

Quan van acabar les eleccions autonòmiques, Igea es va mostrar partidari a mirar cap a l'esquerra per posar fi al "clientelisme" dels governs populars. Fa tres dies, Igea va defensar públicament una abstenció del partit a la investidura de Sánchez i es va posar al costat del ja exportaveu econòmic de Cs Toni Roldán, tot i que va assegurar que no abandonaria el partit. Fonts de Ciutadans, refermades per les paraules d'aquest divendres del president del partit, Albert Rivera, han apuntat que no se senten còmodes amb gent dins el partit que no accepti les decisions de l'executiva.

stats