El PSC anima la CUP a liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Reus

El cap de llista del PSC, Francesc Vallès, descarta un govern de coalició amb CiU, vencedora de les eleccions però sense majoria absoluta

El candidat del PSC a l'alcaldia de Reus, Francesc Vallès, considera que la CUP té la possibilitat de liderar un canvi de govern a l'Ajuntament de Reus i demana a David Vidal, cap de llista cupaire, que decideixi si vol ser l'alcalde de la ciutat per començar a parlar de possibles suports. Els socialistes han començat aquest dilluns una ronda de reunions amb partits polítics amb representació al consistori per afrontar la propera legislatura. A més de la CUP, que s'ha situat com a segona força amb 6 regidors, Vallès també s'ha reunit amb CiU, amb qui el PSC descarta formar part d'un govern de coalició de cara al proper mandat. "La distància entre CiU i PSC a Reus és abismal", ha manifestat l'alcaldable dels socialistes.

De la reunió amb la CUP, Vallès ha posat de manifest la possibilitat de propiciar un govern d'esquerres a la ciutat. "Un canvi de govern a Reus és possible i la CUP té la possibilitat històrica de liderar-lo", ha assegurat. Per això, tot i que la posició inicial del PSC és treballar des de l'oposició, Vallès ha emplaçat David Vidal a articular mecanismes que facin possible aquest canvi. "Quan ho hagi decidit, nosaltres estem disposats a continuar parlant en properes reunions", ha conclòs.

"Hem vist el senyor Pellicer amb molt pocs suports i amb un programa i una llista totalment continuista, que no serveix per revertir la situació de degradació que pateix la ciutat", ha dit Vallès, després de reunir-se amb CiU. A més, ha considerat que Reus necessita "un govern fort que pugui prendre decisions i Pellicer no sembla que ho pugui aconseguir". Segons Vallès, "això no és una qüestió d'aritmètica, sinó que es tracta de projecte i de política".

Vallès ha explicat que el PSC també mantindrà trobades amb la resta de formacions polítiques amb representació a l'Ajuntament. A tots se'ls fa arribar un document de compromisos amb la ciutadania que recull les principals propostes dels socialistes per rellançar la ciutat.