Política 07/07/2016

Rivera: "No hi ha veto a Rajoy, mai n'hi ha hagut"

C's no aclareix si votaran a favor, en contra o s'abstindran en la investidura del líder del PP

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
El líder de C's, Albert Rivera, ha recollit aquest dijous l'acta de diputat al Congrés. EFE

MadridCop de timó en l'estratègia de Ciutadans. El líder del partit taronja, Albert Rivera, ha assegurat aquest dijous que mai han dit 'no' a Mariano Rajoy. "No hi ha veto a Rajoy, mai n'hi ha hagut", ha dit als mitjans abans de recollir l'acta de diputat al Congrés. El president de Ciutadans no ha volgut aclarir si votarà a favor, en contra o s'abstindrà en la investidura del líder del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Mantenim la posició que hem tingut sempre", ha repetit una vegada i una altra. Els periodistes han insistit a demanar-li quina era aquesta posició i ha saltat amb un "no em liïn". Considera que els mitjans estan tergiversant les seves declaracions. Ciutadans diu que només té dos plans sobre la taula. El primer, un govern amb PP, PSOE i Ciutadans que surti arran d'una taula de negociació conjunta. I el segon, un govern presidit per Mariano Rajoy o algú del PP i ells fent "d'oposició constructiva".

Igual que el líder popular, Rivera espera acabar el juliol amb un debat d'investidura per poder desencallar els pressupostos ja a l'agost. "Però si la fórmula del pla A no funciona, estarem a l'oposició", ha insistit.

Preguntat pel prec de Felipe González a Pedro Sánchez perquè faciliti un govern del PP amb C's i Coalició Canària, ha reiterat que només entraran a l'executiu si és per formar una "majoria excepcional" que permeti poder aprovar una reforma constitucional.

stats