Política 18/12/2015

Domènech avisa que Ciutadans s'ha creat per ser "una crossa del bipartidisme"

El candidat d'En Comú Podem redobla esforços i serà present a les quatre demarcacions catalanes en l'últim dia de campanya, en què centra les crítiques al que considera que és el seu principal rival a batre

Laia Vicens
2 min
El candidat d'En Comú Podem, Xavier Domènech, a Lleida amb el cap de llista Jaume Moya / PERE FRANCESCH (ACN)

LleidaEn l'últim dia de campanya, En Comú Podem centra els esforços a carregar contra qui ha estat el blanc de les seves crítiques tota la campanya, Ciutadans. La formació que a Catalunya lidera Juan Carlos Girauta és el rival que cal batre, creuen a En Comú Podem, i per això han insistit durant els últims quinze dies que no són més que una "reedició" del PP. Aquest divendres, des de Lleida, el candidat el 20-D de la confluència d'ICV, EUiA, Podem, Equo i Barcelona en Comú, Xavier Domènech, ha avisat que Ciutadans pot pactar tant amb el PP com amb el PSOE. "És una creació de l'Íbex 35 per ser una crossa del bipartidisme", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, Domènech ha considerat que són precisament els candidats i els partits que representen la tradicional alternança de poder a l'Estat els que han quedat "debilitats" després de la campanya. Però, lluny de situar Ciutadans com una alternativa als successius governs del PP i el PSOE, Domènech ha apuntat que només Podem és una alternativa "real" de canvi. "El 20-D serà un dia històric", ha augurat, i ha afegit que En Comú Podem té "moltes possibilitats" de guanyar les eleccions a Catalunya i Podem, de "remuntar" a la resta de l'Estat.

I és que és precisament aquesta "remuntada" als sondejos el que explicaria, segons el candidat d'En Comú Podem, les crítiques de la resta de formacions al partit que lidera Pablo Iglesias. "Es palpa que hi haurà un magnífic resultat de les confluències a Catalunya, València i les Balears i de Podem en general", ha sentenciat. Ho ha dit en relació a les paraules del president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, toto advertint d'una "coalició de superrojos" formada per PSOE i Podem, i d'Albert Rivera, que s'ha obert a l'abstenció si Rajoy és el més votat.

Però perquè el canvi sigui possible, Domènech ha demanat una mobilització "massiva". "Fa més de vuit anys que aquest país està patint retallades, negació del dret a decidir i precarietat", ha apuntat, i ha demanat "despertar-se d'aquest malson" diumenge, 20 de desembre.

Ruta per tot Catalunya per prémer l'accelerador

Aquest divendres és l'últim dia per fer campanya i En Comú Podem ha redoblat esforços. A última hora ha reformulat l'agenda perquè Domènech estigui present a les quatre demarcacions, conscients que l'eventual victòria a Catalunya passa, en bona mesura, per treure representació a les quatre províncies.

"Tenim la possibilitat històrica perquè En Comú Podem tregui bons resultats a totes les demarcacions", ha dit. Per això, Domènech ha començat el dia a Tarragona, ha continuat en un contacte als mitjans a Lleida, passarà a la tarda per Girona i tancarà la campanya electoral en un acte a Terrassa.

stats