Política 23/06/2015

Albert Rivera té rival a les primàries: un mestre de Jaén

Gabriel Soria, de 48 anys, ha anunciat que comença a recollir els avals per poder concórrer a les primàries

Efe
1 min
ALBERT RIVERA

JaénGabriel Soria, de 48 anys i mestre de professió, ha decidit presentar la seva candidatura a les primàries de Ciutadans per encapçalar la llista del seu partit a les pròximes eleccions generals davant d'Albert Rivera. Soria ha confirmat, en declaracions a Efe, i tal com avançava avui el 'Diario Jaén', que va ser diumenge quan va comunicar la seva intenció de presentar-se.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer-ho, però, necessitarà el 2% dels avals (509) i té de termini fins al 2 de juliol. De moment, fins ahir, i només en un dia, ja comptava amb onze i el suport del seu entorn, que li ha desitjat "molta sort ". Fins i tot ha explicat que ha rebut trucades de companys de diferents províncies, encara que ningú de l'organització del partit s'ha posat en contacte amb ell.

Gabriel Soria ha assegurat que vol optar a les primàries perquè creu "en els principis i ideals de Ciutadans", que predica la igualtat d'oportunitats, i perquè pensa que, a més de tenir el millor projecte com a partit, han de demostrar a tot Espanya que són capaços de tenir un procés de primàries en què prevalgui la participació.

Soria, que va encapçalar la llista del Centro Democrático Liberal per Jaén a les eleccions autonòmiques de 2012, va perdre les primàries per ser candidat a l'alcaldia de Jaén per Ciutadans al mes de gener davant l'actual portaveu municipal de Ciutadans, Salud Anguita.

stats