Política 02/08/2020

Aragonès reclama que la Generalitat es personi com a acusació particular en el 'cas 3%'

El vicepresident avisa que "s'ha d'anar fins al final per recuperar fins a l'últim euro"

Ara
3 min
Aragonès proposa que la Generalitat es personi com a acusació particular en el 'cas 3%'

BarcelonaEl vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha afirmat avui que la Generalitat ha de "personar-se" com a acusació particular en el cas 3% de presumpte finançament irregular, que afecta CDC i el PDECat. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb l'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mireia Ingla, Aragonès ha opinat que en les pròximes setmanes s'ha de treballar "internament des de la Generalitat per fer aquesta personació, per defensar els interessos dels ciutadans de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"L'Ajuntament de Sant Cugat ja ha decidit personar-se com a acusació particular al·legant que se sent perjudicat. Crec que és absolutament raonable, i segons la meva opinió, la Generalitat de Catalunya també ha de personar-s'hi", ha dit. Segons Aragonès, "si hi ha hagut uns recursos públics que s'han malgastat i implicat en corrupció s'ha d'anar fins al final per recuperar fins a l'últim euro, perquè no s'entendria que no s'actués així". La decisió arriba després que aquesta setmana hagi finalitzat la interlocutòria del jutge, José de la Mata, que posa fi a la investigació que va arrencar el 2015.

"Aquests diners no han d'estar a les butxaques de qui no toca, sinó als hospitals, escoles, a l'atenció a les persones i a la seguretat, que és on toca", ha declarat. Ha sostingut que, com a conseller d'Economia, la seva responsabilitat és vetllar per tenir el màxim nombre de recursos possible: "Aquesta és la meva proposta, la meva opinió. La traslladarem a tots els àmbits de la Generalitat que tinguin les competències".

Pel que fa al possible suport de JxCat per personar-se com acusació particular, ha afirmat que està convençut que compta "amb la complicitat i la responsabilitat de tots els responsables públics de la Generalitat", i que trobaran la manera d'arribar a un acord.

Retret a Iceta per no encara el conflicte

Aragonès ha retret al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que "sempre busqui excuses per no afrontar la solució política al conflicte que hi ha a Catalunya". El republicà ho ha dit en resposta a les declaracions que el socialista ha fet en una entrevista a l'ACN en què ha manifestat que "potser no és el millor moment" per convocar la taula de diàleg perquè el context preelectoral "no l'afavoreix". "Hem de posar-nos a treballar", ha apuntat Aragonès que assegura que l'objectiu principal ha de ser aturar la repressió mitjançant "l'amnistia" i defensant "l'exercici del dret a l'autodeterminació", ha assenyalat.

Així mateix, ha recordat que la taula de diàleg és un compromís que el govern espanyol va adquirir amb ERC durant la negociació de la investidura. Ha reiterat que perquè els republicans s'asseguin a negociar amb l'executiu de Pedro Sánchez els pressupostos, primer caldrà que l'Estat compleixi amb la seva paraula. "No es tracta només de fer reunions, sinó que cal generar una dinàmica de negociacions per activar la via política", ha detallat. En aquest sentit, En aquesta línia ha assenyalat que "no va de fer una reunió o 25" i ha dit que el que és imprescindible és que aquestes trobades tinguin contingut.

També ha valorat l'apropament del govern de l'Estat a Cs i ha afirmat que "si l'orientació del PSOE i Podemos és anar acordant uns pressupostos amb la dreta neoliberal, seran uns mals comptes per a la ciutadania de Catalunya i també per a la resta de l'Estat". Així, ha opinat que al PSOE li seria "molt més exigent i molt més dur" negociar amb ERC que no pas fer-ho amb Cs, ja que la formació independentista és ambiciosa i negocia fort per aconseguir avenços.

stats