La truita preferida de la filla de Pere Aragonès

Des de Pineda de Mar els republicans carreguen contra una Generalitat liderada pel PSC o Junts

3 min
Pere Aragonès amb Oriol Junqueras, Laura Vilagrà, Mònica Palacín i Albert Pla aquest dissabte a Pineda

Pineda de MarHi ha una tradició que Pere Aragonès segueix com una religió: sopar amb la seva família al Frankfurt Mèlies, a Pineda de Mar. Hi van sovint amb la seva dona, la Janina, i la seva filla, la Clàudia. De fet, és la petita qui els hi empeny. La Clàudia hi té dos plats predilectes que s'allunyen de la carta de frànkfurts i hamburgueses: la truita francesa (amb les patates al costat) i el biquini. El local està situat a la plaça principal de Pineda, on Aragonès ha crescut i també ha fet els seus primers passos polítics, a les JERC i després com a regidor del municipi. I encara abans, quan amb un grup d'amics van fundar un partit polític, el Jovent Independentista de Catalunya. S'hi sent com a casa, assegura. I encara més aquest dissabte, que Esquerra ha decidit portar-hi la seva campanya de cara al 12-M i que Aragonès s'envoltés dels seus per ensenyar el seu costat més personal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És un plaer tornar a ser en aquesta plaça, on no fa tants anys jugàvem amb el Jaume i la Mariona, i on avui juga la Clàudia, la meva filla", ha començat el candidat republicà: "La plaça on ens havíem mobilitzat de joves i continuem mobilitzant-nos avui per defensar els ideals de justícia i llibertat". I la plaça on també hi ha l'hotel on es van allotjar els policies que van desplaçar-se a Catalunya per l'1-O. "Pineda batega en els moments difícils. Quan toca, hi som. Vam fer possible l'1-O i vam plantar cara a la repressió de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil", ha aprofitat per recordar Aragonès davant de la militància més fidel del municipi, però també dels que se l'escoltaven asseguts als bars del voltant de la plaça. Un míting per demanar el vot per continuar sent president de la Generalitat no és el registre al qual estan acostumats els que el coneixen de la seva Pineda natal.

El candidat d'Esquerra no és una persona que hagi viscut aliena a la vida social de Pineda, al contrari. De fet, la seva trajectòria política institucional la va començar aquí. Durant set anys va ser regidor de l'Ajuntament i va fer créixer el projecte d'ERC en aquest municipi: va passar d'un a cinc regidors i va situar el partit com a segona força, tot i que mai va poder desbancar de l'alcaldia el socialista Xavier Amor. "He compartit ascensor amb ell perquè visc al mateix edifici que els seus sogres", explica a l'ARA una dona que ha escoltat l'acte des dels bancs de darrere. "Crec que li anirà bé", augura. Des dels bars del voltant de la plaça també n'hi havia que, a l'inici de l'acte, no sabien què s'hi feia. "Alguna cosa de les eleccions deu ser", deia un home que empenyia un carro de la compra.

Més enllà dels ítems polítics que el partit ha anat repetint en campanya, contra el PSC i Junts –Laura Vilagrà n'ha enviat un destinat a la número 2 juntaire, Anna Navarro, que a X es diu @annapapallona quan ha afirmat: "Deixeu de fer la papallona, deixeu d'anar de flor en flor, prometeu una cosa i en feu una altra"–, els republicans han volgut que l'acte d'aquest dissabte fos el missatge en si mateix, un elogi a la figura d'Aragonès des de la seva ciutat natal. "És el president que ha desbrossat el camí cap a la República Catalana, que ha aguantat el país amb les pitjors condicions. Ell, amb 33 diputats, ha fet tot això. Doneu-li més força", ha dit la secretària general del partit, Marta Rovira, en un vídeo des de Ginebra. "Per la causa de la República Catalana és indispensable i necessari el president de la Generalitat, Pere Aragonès", ha afegit el president d'ERC, Oriol Junqueras.

Pere Aragonès aquest dissabte a Pineda de Mar, la seva ciutat natal

El president s'ha presentat com el "continuador de la feina" de Francesc Macià, Josep Irla i Josep Tarradellas: "Continuo aquest camí". A les eleccions al Parlament de fa tres anys, Aragonès va quedar-se a menys de 200 vots d'arrabassar la primera posició al PSC a Pineda. Ara els sondejos li auguren pitjor sort al conjunt de Catalunya, però aquest dissabte probablement no hi deurà pensar gaire si la Clàudia li demana truita per sopar.

stats