L'extrema dreta independentista aspira a entrar al Parlament

Les últimes enquestes donen al partit de Sílvia Orriols opcions de treure representació

2 min
Sílvia Orriols, en un acte d'aquesta campanya
12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen Desplega
ERC
Esquerra: retenir la presidència o ser clau per governar
Junts
Puigdemont: a la recerca de superar ERC i atrapar el PSC
PSC
Salvador Illa, el repte de guanyar i ser investit
CUP
Girar full a les últimes patacades electorals per tornar a ser decisiva
Comuns
Els comuns posen a prova a les urnes el seu 'no' als pressupostos
PP
El PP aspira a quadruplicar resultats i liderar la dreta espanyolista
Vox
Vox preveu consolidar-se i normalitzar-se del tot a Catalunya
Ciutadans
Ciutadans es juga la desaparició del Parlament
Aliaça Catalana
L'extrema dreta independentista aspira a entrar al Parlament
Alhora
Alhora, l'intent de Ponsatí d'esmenar el "processisme"

Josep Anglada es va quedar a les portes d’entrar al Parlament el 2010 amb la xenòfoba Plataforma per Catalunya. Catorze anys més tard, Aliança Catalana (AC), un altre partit d’extrema dreta, però en aquest cas independentista, intentarà desembarcar al Parlament per exportar el seu discurs d’odi contra la immigració, especialment musulmana, que veu com una amenaça per a la identitat catalana i els valors occidentals.

Ho provarà després d’assolir l’alcaldia de Ripoll i amb la seva alcaldessa, Sílvia Orriols, com a candidata, tot i que ella mateixa va dir que no faria el salt al Parlament. El fet de ser l'única cara coneguda de la formació, que només compta amb els cinc regidors ripollesos i dos més a tot Catalunya, ha fet que no es plantegés una candidatura si no era amb ella al capdavant, com va avançar l'ARA. Ho ha fet, però, per la demarcació de Girona en lloc de la de Barcelona.

Amb una tendència a l’alça a les enquestes, Aliança Catalana confia en aprofitar la popularitat de Sílvia Orriols, molt activa a les xarxes i que ha recorregut el territori en campanya per donar a conèixer el seu projecte xenòfob i irrompre al Parlament. Tots els partits independentistes i el PSC ja s’han compromès en no pactar-hi repetint el cordó sanitari que ja es du a terme a la cambra catalana contra Vox, però Sílvia Orriols està convençuda que això no serà un fre per captar el vot identitari.

I és que en aquesta tournée que ha fet per terres catalanes, la cap de llista ha anat repetint el seu programa xenòfob en què l'immigrant és la causa de tots els mals, com va fer en l'acte que va celebrar a Barcelona enmig d'una gran tensió per la convocatòria d'una concentració antifeixista. Per poder tancar les fronteres o "repatriar els il·legals", com defensa en el seu programa, la presidenta d'Aliança Catalana defensa aixecar la DUI per tenir totes les competències en aquest àmbit. "Espanya haurà de buscar hotels de quatre i cinc estrelles per acollir els immigrants si som independents", va exclamar durant el míting a la capital catalana. Aquestes són les dues condicions que el partit d'extrema dreta ha posat sobre la taula per investir Carles Puigdemont, l'únic candidat amb qui es plantejaria pactar, tot i que el candidat de Junts ja ha deixat clar que no "acceptarà els seus vots ni per activa ni per passiva".

Les perspectives d'Aliança Catalana
  • 0

    Quedar fora del Parlament seria una patacada per al partit de Sílvia Orriols tenint present que les darreres enquestes els donen representaci

  • 1-4

    Entrar a la cambra catalana és el gran objectiu de la formació d'extrema dreta amb l'objectiu d'exportar el seu discurs d'odi contra la immigració.

  • +4

    Assolir grup propi seria un èxit sense precedents perquè mai fins ara un partit que debuta a les eleccions catalanes ho ha aconseguit.

12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen
Vés a l’ÍNDEX
stats