Ciutadans es juga la desaparició del Parlament

Cap enquesta els dona representació a la cambra catalana

2 min
Carlos Carrizosa, en roda de premsa
12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen Desplega
ERC
Esquerra: retenir la presidència o ser clau per governar
Junts
Puigdemont: a la recerca de superar ERC i atrapar el PSC
PSC
Salvador Illa, el repte de guanyar i ser investit
CUP
Girar full a les últimes patacades electorals per tornar a ser decisiva
Comuns
Els comuns posen a prova a les urnes el seu 'no' als pressupostos
PP
El PP aspira a quadruplicar resultats i liderar la dreta espanyolista
Vox
Vox preveu consolidar-se i normalitzar-se del tot a Catalunya
Ciutadans
Ciutadans es juga la desaparició del Parlament
Aliaça Catalana
L'extrema dreta independentista aspira a entrar al Parlament
Alhora
Alhora, l'intent de Ponsatí d'esmenar el "processisme"

Ciutadans va aconseguir 36 diputats l'any 2017 i va ser la primera força a Catalunya en les eleccions convocades pel 155 després del referèndum de l'1 d'Octubre. Ara bé, sis anys i mig després, la mateixa força política pot desaparèixer aquest diumenge de la cambra catalana, després que el 2021 ja s'enfonsessin fins als sis escons. Ara per ara cap enquesta dona representació a la candidatura que lidera Carlos Carrizosa –els donen un escàs 1% dels vots–, que ha escollit morir matant en aquesta convocatòria electoral del 12-M: es va plantar davant de la direcció del partit a Madrid, que volia que s'integrés en la llista del PP, i va decidir provar una aventura en solitari amb escasses possibilitats d'èxit.

Tanmateix, asseguren que han fet aquest pas per “dignitat”, perquè volen reivindicar el seu projecte contra el nacionalisme català i “liberal”. I perquè –afegeixen– no se senten representats per ningú més. El mateix Carrizosa va admetre divendres, l'últim dia de campanya, en una roda de premsa a l'ACN que si aconseguissin representació es tractaria d’una “heroïcitat”.

La seva campanya ha estat la demostració de l’estat precari de la formació: no han fet mítings públics amb assistents excepte l’acte central. I la festa de final de campanya l'han feta en un hotel i es pot convertir en el seu comiat a la cambra catalana. Han optat només per fer declaracions davant de mitjans, evitant la difícil tasca d’omplir cadires. I, en termes de relat, han recorregut a l’oposició frontal a Carles Puigdemont. L’estil dur, comandat pel cap de campanya, Jordi Cañas, ha anat acompanyat de declaracions pujades de to i d'atacs al PP pels pactes amb Convergència, contra el PSOE per l’amnistia i contra el nacionalisme per les seves polítiques lingüístiques, que els van empènyer a néixer ara fa divuit anys.

Les perspectives de Ciutadans
  • 0

    Si no treu representació, aboca la formació a l'extinció.


  • 2-1

    Si aconsegueixen treure el cap, ja serà un triomf pel partit.

  • +2

    Un resultat superior als tres diputats seria un èxit per Ciutadans, ja que cap enquesta ha pronosticat que treguessin representació

12-M Eleccions a Catalunya: com hi arriben els partits i què n'esperen
Vés a l’ÍNDEX
stats