Política 23/06/2016

La policia espanyola hauria elaborat informes per criminalitzar Forcadell i l'ANC

La SER ha tingut accés a un document que revela el seguiment de les forces de seguretat de l'Estat a l'actual presidenta del Parlament i la seva família a finals del 2013

Ara
1 min
Informe policial difós per la SER

BarcelonaLes gravacions difoses pel diari Público aquesta setmana han deixat al descobert la guerra bruta del govern espanyol contra l'independentisme, especialment contra dirigents polítics de CDC i ERC. Un document policial difós aquest dijous per la SER, però, demostraria que la policia espanyola va elaborar informes per criminalitzar, també, l'actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'informe al qual ha tingut accés l'emissora –que, com la resta, és anònim i mai va arribar a ser judicialitzat– revela el seguiment que les forces de seguretat de l'Estat haurien fet sobre Forcadell, el seu marit, els seus dos fills i els seus dos germans. La policia hauria investigat tant les propietats de la família presidenta del Parlament com els comptes corrents de l'ANC.

El document destaca els vincles d'alguns membres de l'entitat independentista amb Terra Lliure i ETA, i afirma: "Des que Jordi Pujol va arribar al poder el 1982 es calcula [...] que les associacions separatistes camuflades sota diferents nominacions han rebut 20.000 milions d'euros". A canvi, apunta l'informe, organitzacions com l'ANC haurien actuat com a "braç executor de les consignes sobiranistes mitjançant una xarxa de persones, campanyes i associacions que sembren dia a dia la llavor independentista". El document també indica que "CiU subvenciona mitjans de comunicació perquè facin propaganda del moviment independentista", explica la SER.

stats