Política 10/12/2018

Un eurodiputat portuguès denuncia "les violacions de drets humans" en la causa de l'1-O

El diputat liberal acusa el Parlament Europeu de mantenir un "silenci còmplice"

Acn
1 min
L'eurodiputat Antonio Marinho Pinto  davant la presó de Mas d'Enric

BarcelonaL'eurodiputat liberal de Portugal António Marinho e Pinto ha denunciat en un missatge dirigit als companys de l'Eurocambra el seu "silenci còmplice" amb "les violacions de drets humans" dels tribunals espanyols en relació "amb els líders independentistes de Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva que ha l'eurodiputat portuguès ha enviat aquest dilluns després de visitar l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell a la presó de Mas d'Enric del Catllar, Marinho e Pinto ha expressat una "gran preocupació" pels judicis als líders independentistes empresonats. "Aquest silenci debilita políticament les institucions europees, ja que els treu qualsevol legitimitat per condemnar violacions similars a altres països", ha dit avui, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans.

Sobre la visita a Forcadell, l'eurodiputat ha assegurat que va poder "confirmar la naturalesa política dels fets" que se li imputen. "Prenc nota de les il·legalitats que s'han produït", ha afirmat Marinho e Pinto, que és advocat de professió.

stats