Política 10/04/2011

El carrer crida "independència"

Una multitud de voluntaris i participants a la consulta s'han concentrat davant la seu de la UGT a Barcelona

Sergi Sabaté
2 min
rambla decideix

BarcelonaBarcelona Decideix ha estat possible gràcies una grandíssima colla de "pencaires", en paraules del portaveu, Alfred Bosch. Uns voluntaris que durant setmanes han aprofitat el seu temps i recursos per dedicar-los a la bona organització de la consulta. Aquesta massa humana és la que ha aconseguit mobilitzar, al final, més de 257.000 persones perquè votessin abans i durant aquest 10-A.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però a l'hora de les celebracions, l'espai és limitat. Per això, més d'un centenar de voluntaris, col·laboradors i curiosos s'esperaven a les portes de la UGT, a la Rambla de Barcelona, per celebrar els resultats. Davant la seu sindical l'espera s'animava a base de crits d'"independència" i d'onejar estelades. La Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra preveuen un dispositiu especial. Alfred Bosch, portaveu de la plataforma, ho sabia. I per això tots els que eren dins l'edifici han sortit al carrer a donar mostres d'agraïment i suport a la gent que els esperava.Els voluntaris han cantat 'L'Estaca', 'Els Segadors' i altres càntics simbòlics que se'ls passaven pel cap. Era una festa amb molta alegria i color.

L'aparició de Bosch s'ha fet des d'un diminut balcó del segon pis de l'edifici. Allà ho tenia tot apunt per fer la seva proclama: "sou vosaltres els que hauríeu d'estar aquí dalt". Però era ell qui agafava el micròfon i engrescava els concentrats recordant-los que "sou més de 3.000 raons -en referència al nombre de voluntaris- per pensar que aquest país és una mica més lliure del que ho era ahir". El poble ha respost: "aquesta és la nostra democràcia". La de les consultes, la de preguntar a la societat de forma cívica. I la democràcia de celebrar, amb orgull, que aquells que han votat pel 'no' ho hagin fet amb absoluta normalitat.

Pels voluntaris les últimes 24 hores han estat clau. Han viscut moment inoblidables. "No sé si quedar-me amb la dona de més de 90 anys que li hem anat a recollir el vot a casa i plorava o amb els més de trenta minuts de cua per votar que en algun moment hi havia a Gràcia", relatava Carme Carbonell, voluntària de Gràcia Decideix. "Pensava que aquest dia mai arribaria", ha cridat Bosch des del balcó. Però el dia ha arribat i ha acabat amb un èxit de participació.

stats