POLÍTICA
Política 18/02/2012

La delegació del govern espanyol demana a l'Advocacia de l'Estat que denunciï "l'ultratge a la bandera" de Sant Pol

La delegada, María de los Llanos de Luna, vol que s'actuï "contra els impulsors i els que han consentit" l'acció d'aquest dissabte

Acn
2 min

BarcelonaL'acte simbòlic que unes 350 persones han protagonitzat aquest diumenge a Sant Pol de Mar (Maresme) per "retirar" la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament no ha agradat gens a la delegada del govern de l'Estat a Catalunya, María de Llanos de Luna. En una nota, De Luna considera l'acció "un acte d'ultratge a la bandera d'Espanya". Per això, la delegada ha donat les instruccions pertinents a l'Advocacia de l'Estat per "iniciar les accions legals que escaiguin amb la finalitat d'exigir responsabilitats de tot ordre tant als impulsors d'aquesta acció com als que han consentit els fets".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegada del govern espanyol a Catalunya ha volgut remarcar que, a més, a l'acte d'aquest dissabte al matí s'ha penjat a la façana de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar "una bandera il·legal i inconstitucional", fent així referència a l'estelada que s'ha fet onejar. Així mateix, Llanos de Luna ha subratllat que l'Ajuntament "insisteix a incomplir la llei de banderes malgrat una sentència judicial en ferm que obliga el consistori a penjar la bandera espanyola a la façana".

La reacció de Llanos de Luna s'ha produït aquest dissabte a la tarda després que al matí unes 350 persones hagin participat en un acte simbòlic per retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar. Es tracta d'una iniciativa que ha organitzat l'Assemblea Nacional de Catalunya i que ha arribat després que un exregidor de la localitat interposés una denúncia davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya informant que aquesta ensenya no onejava al balcó de la casa consistorial, que aquest fallés al seu favor i que l'alcaldessa de la localitat es negués a penjar-la. Els participants s'han mostrat en contra de la "imposició de símbols" i han col·locat una bandera espanyola a l'interior d'una capsa per fer-la arribar a la delegada del govern espanyol en senyal de protesta.

stats