Política 14/06/2013

Fernández Vara demana que el PSOE es presenti sense el PSC a Catalunya

El PSC respon: "Si no té idees ni propostes, que pensi una mica i digui quin és el model de finançament més just"

Acn
2 min

MadridEl secretari general del PSOE a Extremadura, Guillermo Fernández Vara, ha demanat aquest divendres al PSOE que es presenti a Catalunya "amb la seva marca" i no sota les sigles del PSC, malgrat que després, si cal, arribi a acords amb els socialistes catalans. Les seves manifestacions han provocat la reacció del coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, que li ha demanat que "respecti" l'autonomia dels socialistes catalans i no utilitzi "exabruptes" que "només beneficien la dreta". "Si no té idees ni propostes, que pensi una mica i digui quin és el model de finançament més just", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La nova polèmica té lloc en el marc de la reacció dels socialistes espanyols a les manifestacions del primer secretari del PSC, Pere Navaro, que va demanar l'eliminació dels concerts econòmics basc i navarrès. La seva proposta ha topat amb el "no" del govern espanyol, del PP, i també de la direcció del PSOE, que ha afirmat que "no té en compte" el plantejament del líder dels socialistes catalans.

En una roda de premsa a Mèrida (Extremadura), Fernández Vara ha anat més enllà i ha afirmat que davant l'actitud de la direcció del PSC no veu cap altra "sortida" que el PSOE es presenti a Catalunya sense el PSC.

"Si realment en un tema tan vital com aquest es produeix una discrepància tan de fons no hi trobo cap altra sortida, perquè no acabo de veure quina és l'altra via, si és que un dia ens despatxem amb l'abdicació del rei i un altre canviar la Constitució respecte als territoris històrics i sense que la direcció del partit ho sabés ni se li hagués consultat", ha dit. El PSC, segons Fernández Vara, és qui "ha trencat" amb el PSOE.

El PSC respon

La resposta del PSC ha vingut de la mà del coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, que ha volgut recordar que el PSC "fa propostes per al debat". "Ens agradaria que els dirigents territorials del PSOE contribuïssin al debat tot presentant les seves pròpies iniciatives", ha dit Vallès, perquè "el Sr. Fernández Vara el que hauria de fer és enviar la seva pròpia proposta de finançament i no respondre amb exabruptes que l'únic que fan és beneficiar els interessos de la dreta a Catalunya i a Espanya".

Segons Vallès, "si no té idees ni propostes, que pensi una mica i ens digui, segons ell, quin és el model de finançament més just i solidari per a Catalunya, per a Extremadura i per a Espanya", perquè "aquest és el moment de les idees i el PSC hi vol contribuir de manera decisiva, 35 anys després de l'aprovació de la Constitució espanyola".

El coordinador dels senadors i diputats del PSC també ha apuntat que "el que ha de fer el Sr. Fernández Vara és respectar d'una vegada l'autonomia del PSC, i si no ho entén, amb molt de gust l'hi explicaré. Que deixi el PSC tranquil i que proposi alguna idea. El dia 6 de juliol hi ha un Consell Territorial del PSOE en què es tractaran totes aquestes qüestions. Fóra bo que hi anés amb alguna proposta per al debat".

stats