Política 20/11/2012

Homs llança ombres de dubte sobre la Policia: “Per qui treballa, si ni el ministre d'Interior ni el jutge han encarregat l'informe?”

El portaveu del Govern urgeix a Rajoy a “aclarir” d'una vegada si existeix el document policial que cita 'El Mundo' contra Mas i Pujol

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl portaveu del Govern, Francesc Homs, ha llançat aquest dimarts ombres de dubte sobre l'actuació de la Policia espanyola, arran de les informacions del diari 'El Mundo' en què s'acusa a Artur Mas, Jordi Pujol i Felip Puig d'estar involucrats en afers de corrupció. El fet que això hagi aparegut a pocs dies de les eleccions al Parlament, amb el procés sobiranista sobre la taula i, sobretot, el fet que el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, hagi dit que no té coneixement de cap informe policial i el jutge del cas Palau de la Música també se n'hagi desvinculat, porten a pensar a la Generalitat que algunes instàncies de la Policia podrien haver actuat per compte d'algú altre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Sorprèn que el ministre de l'Interior encara no sàpiga si l'esborrany d'informe (que cita 'El Mundo') existeix o no. En cas que existeixi, per a qui ha treballat la Policia? A compte de qui ha treballat, si resulta que ni el ministre ni el jutge en saben res?”, s'ha preguntat Homs en roda de premsa després de la reunió de Govern. Homs ha denunciat que aquest informe sobre Mas, Pujol i Puig, contra el qual tots tres ja han presentat querella, podria ser una “instrumentalització” dels serveis policials a pocs dies d'unes eleccions. Per això, ha urgit al govern de Mariano Rajoy a “aclarir com més aviat millor” si realment existeix el document, perquè està generant “dubtes” en ple procés electoral.

Homs s'ha mostrat sorprès que el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, hagi suggerit que l'Administració Tributària obrirà una investigació sobre els suposats comptes de Mas a l'estranger. “Què caram investigarà l'Administració Tributària si el govern espanyol encara no s'ha aclarit sobre l'existència de l'esborrany d'informe policial? Investigarà els fantasmes del seu castell?”, ha ironitzat.

stats