Política 08/02/2018

Els hotelers de Múrcia homenatgen els policies de l'1-O amb un cap de setmana de turisme i oci gratuït

La iniciativa inclou un sopar de reconeixement i té el suport del govern autonòmic i d'ajuntaments

Ara
2 min
El vaixell 'Moby Dada', al port de Barcelona

BarcelonaFins a 210 agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil desplaçats a Catalunya per aturar el referèndum de l'1-O gaudiran d'un cap de setmana gratis a Múrcia. La iniciativa es durà a terme els pròxims 13 i 14 d'abril, està finançada per l'associació d'empresaris de l'hosteleria i allotjaments turístics Hostetur i té el suport del govern de Múrcia i de diversos ajuntaments de la comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, el delegat del govern espanyol a la regió, Francisco Bernabé, ha escenificat l'acord amb una imatge al seu compte de Twitter.

Bernabé ha agraït a la presidenta d'Hostetur, María del Mar Martínez, que reconegui "l'extraordinària tasca que les forces i cossos de seguretat de l'Estat" van fer a Catalunya "durant el desafiament secessionista" i ha animat altres patronals turístiques a impulsar iniciatives semblants. Segons ha informat l'associació, que agrupa una trentena d'establiments, els agents estaran allotjats en hotels i apartaments de Mazarrón, San Pedro del Pinatar, La Manga, Águilas, Los Alcázares, Los Narejos i Cartagena.

"Entre els 30 establiments que formem Hostetur hem donat aquests 210 caps de setmana als agents i a les seves parelles. A més de diferents activitats d'oci i culturals, farem un sopar de reconeixement, al qual acudiran els 420 agents i representants institucionals de la regió", ha dit Martínez, que ha explicat que la iniciativa va valorar els policies, que van "patir situacions molt difícils" durant l'1-O.

Puigdemont: "Franco n'estaria molt orgullós"

El president de la Generalitat cessat, Carles Puigdemont, ha utilitzat la ironia per reaccionar a la notícia. A través del seu Twitter ha agraït que Hostetur, la delegació del govern, els ajuntaments i el ministeri de l'Interior facin un "merescut homenatge" als policies que van "atemorir, perseguir, insultar, amenaçar i pegar" els ciutadans de Catalunya. I ha acabat el seu missatge amb un contundent "Franco n'estaria molt orgullós".

stats