Política 30/11/2020

Jessica González, David Cid i Susanna Segovia acompanyaran Albiach a la llista dels comuns el 14-F

Els comuns proposen el regidor de Tortosa, Jordi Jordan, per Tarragona, a l'espera de la negociació amb Podem

Mireia Esteve
2 min
La líder dels comuns, Jéssica Albiach, seguint aquest dimecres el discurs del president, Quim Torra.

BarcelonaDesprés de triar el seu número dos –l'excoordinador general de CCOO Joan Carles Gallego–, Jéssica Albiach ja ha escollit qui l'acompanyarà en els llocs de sortida de la candidatura per Barcelona. De número tres proposarà que hi sigui Jessica González, que ja es va presentar a les llistes de Barcelona en Comú en les últimes eleccions generals i que ara és consellera al districte de Ciutat Vella amb el regidor Jordi Rabassa. De número quatre i cinc hi situarà els actuals diputats David Cid i Susanna Segovia, segons ha avançat Eldiario.es i ha confirmat l'ARA. I els seguiran el també parlamentari Marc Parés i Núria Lozano, membre de l'executiva de Catalunya en Comú i que forma part d'EUCat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La resta de llocs de la candidatura per Barcelona encara s'estan acabant de tancar, però, segons fonts consultades, entre els deu primers també hi aniria l'excoordinador de Catalunya en Comú i regidor de Vilafranca en Comú Ramon Arnabat. Els comuns tenen previst acabar el procés de primàries a finals d'aquesta setmana, quan han de presentar les llistes perquè siguin ratificades per la militància. A hores d'ara, tot apunta que només es presentarà la llista oficialista per cada demarcació.

Així, tal com ja va explicar l'ARA, a la província de Girona la candidatura l'encapçalarà Rosa Lluch, filla de l'exministre socialista assassinat per ETA Ernest Lluch. A Lleida, els mateixos comuns ja van anunciar la setmana passada que ho farà Jaume Moya, que ja va liderar la candidatura per aquesta demarcació a les eleccions generals. I per Tarragona, segons han explicat fonts de la formació a l'ARA, la direcció proposarà que sigui el regidor de Movem Tortosa, Jordi Jordan, qui sigui el número u d'aquesta demarcació.

Els comuns es presenten en coalició amb Podem i, per tant, les llistes que ratifiqui la militància de Catalunya en Comú no seran del tot definitives, perquè s'hauran d'acabar de configurar amb les llistes que ja va votar el partit lila en primàries abans de l'estiu. Segons diverses fonts consultades, l'actual diputat Lucas Ferro ocuparà molt probablement el número quatre de la candidatura conjunta per Barcelona, malgrat no ser el guanyador de les primàries de Podem. Noelia Bail, excoordinadora de Podem Catalunya, va guanyar el procés intern i s'haurà de veure quin lloc li reserven. Hi ha poca afinitat tant amb la direcció del partit lila com amb la dels comuns.

D'altra banda, a la província de Tarragona el partit lila volia proposar l'actual diputada Yolanda López perquè encapçalés la candidatura conjunta, però, segons algunes fonts consultades, la negociació estaria oberta encara i els comuns voldrien que fos el mateix Jordan qui liderés la llista i que López anés de número dos.

stats