CAP AL 20-N
Política 06/11/2011

Duran parafraseja el PSC per defensar el pacte fiscal: "Si tu no hi vas, ells segueixen quedant-se els diners"

El candidat de CiU a les eleccions espanyoles hi torna amb el PER andalús: "El va instaurar Felipe González per guanyar les eleccions"

Oriol March
2 min
Duran

TortosaJosep A. Duran i Lleida, candidat de CiU a les eleccions espanyoles, ha parafrasejat avui el lema electoral del PSC a les eleccions del 2008, el cèlebre "Si tu no hi vas, ells tornen", que José Zaragoza va idear per frenar el PP. "Si tu no hi vas, ells segueixen quedant-se els diners", ha ironitzat avui Duran en un míting a Tortosa quan ha defensat la proposta de facte fiscal que enarbora CiU de cara al 20-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les principals preocupacions de CiU de cara a aquestes eleccions és quedar per darrere del PP, és a dir, que els populars els superin com a segona força a Catalunya. A Tarragona és on es pot edificar aquest 'sorpasso'. Per això Duran ha reclamat que els electors no votin "contra els interessos de Catalunya", en referència tant al PP com al PSOE.

Com és ja habitual en els seus mítings de campanya, Duran ha utilitzat en el seu discurs la clàssica píndola contra Daniel Fernández, coordinador dels diputats del PSC a Madrid, que fa uns dies el va acusar de ser un "mariachi" del PP. "Prefereixo ser un mariachi de Catalunya que no pas un palmero del PSOE", ha reiterat el candidat de CiU.

Duran també ha fet al·lusió a una de les seves polèmiques de precampanya, el PER andalús. "El va instaurar Felipe González per guanyar les eleccions", ha explicat quan feia la seva habitual crítica al que ell nomena "cultura o economia" del subsidi.

Jordi Jané, cap de llista dels nacionalistes per Tarragona, ha optat per carregar contra Carme Chacón, candidata del PSC i ministra de Defensa. "Segur que ella i els diputats dels socialistes catalans a Madrid seguiran votant en contra dels interessos de Catalunya", ha assegurat un Jané de bon humor, que ha intentat diverses bromes al llarg de la seva intervenció. "Està inspirat, en Jordi", ha admès amb un somriure Duran quan li ha fet el relleu a la tribuna.

Ferran Bel, alcalde de Tortosa i candidat al senat per Tarragona, ha carregat contra Carme Chacón, candidata del PSC, que ahir va insinuar que CiU ajudaria el PP a fer el transvasament de l'Ebre. "A la ministra Chacón, no li interessa l'Ebre, només ve quan hi ha eleccions, i en tot el temps que ha estat governant no ha fet res per a nosaltres", ha assegurat Bel. El candidat a senador també ha acusat el PP de voler segregar els nens a les escoles per motius de llengua.

stats