Política 12/08/2014

Manos Limpias acusarà Pujol de malversació, falsedat documental, suborn, evasió fiscal i tràfic d'influències

El sindicat ultradretà vol cridar a declarar empresaris que diu que haurien pagat comissions i reclama a la UDEF tots els informes sobre l'expresident i la seva esposa

Acn
2 min

BarcelonaEl sindicat ultradretà Manos Limpias atribuirà a l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol i a la seva esposa, Marta Ferrusola, cinc delictes a la querella que presentarà formalment aquest dimecres als jutjats. En una entrevista a Catalunya Ràdio, l'advocat de Manos Limpias que porta el cas, Sebastián de Juan Fontanet, ha explicat que l'escrit demana que el matrimoni sigui imputat per "malversació de fons públics, falsedat documental, suborn, delicte fiscal i tràfic d'influències".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment, l'advocat assegura que han preferit no demanar la imputació de cap dels fills de la família Pujol-Ferrusola, però no descarta que "fruit del procediment" judicial, Manos Limpias en reclami la implicació. L'advocat del sindicat ha explicat que "els indicis, les informacions aparegudes i els informes de la UDEF" que s'han conegut donen prou base legal perquè es pugui atribuir aquest llistat de cinc delictes a l'expresident de la Generalitat i la seva esposa. És per això que l'escrit que acompanyarà la querella que presentarà aquest dimecres basarà les seves acusacions a intentar demostrar la necessitat d'atribuir al matrimoni tots aquests delictes.

El lletrat ha explicat també que té previst reclamar que el jutjat cridi a declarar quatre empresaris que, segons el sindicat ultradretà, haurien pogut pagar comissions als Pujol a canvi de concessions d'obres públiques de la Generalitat. "Són indicis o dades que fan pensar que aquestes persones podrien esclarir els fets de manera satisfactòria i amb un resultat que pugui ser constatat", ha argumentat, i ha afegit que, de moment, ni ell ni Manos Limpias s'han posat en contacte amb aquests quatre empresaris.

L'advocat també ha explicat que en el seu escrit de la querella sol·licita al jutjat que "emeti un ofici a la UDEF perquè aporti tots els informes que tinguin relació amb la querella", tant si han aparegut als mitjans de comunicació com si no. "Volem que tots siguin objecte del procés judicial", afirma.

El que sí que, de moment, ha descartat l'advocat és reclamar mesures cautelars per a Jordi Pujol o Marta Ferrusola, com la retirada del passaport o la presó preventiva. "Primer cal sentir els querellats en qualitat d'imputats, i en virtut de les diligències, estudiarem què fem", ha conclòs.

stats