Política 07/01/2015

Mas exposarà la setmana que ve com continuarà el procés, hi hagi o no acord amb ERC

El president de la Generalitat afirma que hi ha diverses opcions sobre la taula per desbloquejar les negociacions però insinua que Junqueras no és flexible

Roger Tugas
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, amb l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell. / PERE TORDERA

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha avançat aquest dimecres que la setmana vinent explicarà de quina manera seguirà endavant el procés sobiranista, amb acord amb ERC o sense. "Després d'un mes llarg de converses, ara cal anar prenent decisions", ha afirmat, ja que "el temps d'espera no es pot allargar més". Així, ha exposat que donarà a conèixer "un esquema per poder seguir amb el procés nacional català". "La setmana que ve explicaré quina és la sortida que té aquest procés i espero poder-ho fer amb un acord amb els nostres interlocutors", ha afegit en relació a ERC, tot i que, "si no pot ser així, cal seguir endavant perquè aquest procés no es pot aturar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Mas ha afirmat que "aquestes darreres setmanes s'han fet diverses propostes per desbloquejar les negociacions" amb Oriol Junqueras, sobre qui ha insinuat que no ha mostrat la mateixa flexibilitat. Pel que fa a la possibilitat de fer eleccions amb una llista cívica encapçalada per ell i que ERC es presentés per separat sense independents, Mas ha puntualitzat que això ho van posar sobre la taula les entitats socials i que ell ho va contemplar com a viable, però que no és una idea seva.

El president català ha fet aquestes declaracions al costat de l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, amb qui ha firmat al Palau de la Generalitat el conveni marc per integrar el consistori de la capital catalana a Tributs de Catalunya, que des del setembre de 2012 aglutina les estructures tributàries de l'executiu català i les quatre diputacions per gestionar els impostos propis i cedits i que hauria d'esdevenir l'esquelet d'una futura Hisenda pròpia. "Havia de ser un dels grans projectes de la legislatura", ha destacat Mas. "Hi estem treballant molt i bé", ha afegit, i a més ha considerat que, amb el conveni amb l'Ajuntament de Barcelona, aquesta estructura d'estat agafa "una embranzida molt significativa".

Amb aquesta signatura, Mas afirma que el procés no es refreda i segueix endavant. El president català, de fet, s'ha mostrat "atònit i estupefacte" pel fet que, després d'un 9-N exitós, "les dificultats internes han crescut" per seguir amb el procés. "És paradoxal i increïble, però cert", ha asseverat.

stats