Política 17/01/2019

El ministeri de l'Interior diu ara que tant el jutge com la fiscalia "tenien coneixement" de les detencions a Girona

Marlaska defensa l'actuació de la Policia Nacional i critica que es qüestioni "l'estat de dret"

Acn / Ara
1 min
El Ministeri de l'Interior diu ara que tant el jutge com la fiscalia "tenien coneixement" de les detencions a Girona

BarcelonaEl ministeri de l'Interior defensa ara que l'operació policial d'ahir a les comarques gironines pel tall de les vies del TGV en el primer aniversari de l'1-O, que va saldar-se amb setze detencions, es va fer d'acord amb la legalitat. No obstant això, fonts del ministeri asseguren que les detencions es van fer sense autorització judicial i per iniciativa policial. "En tot moment", matisen, es va comunicar l'operació al jutjat d'instrucció número 4 de Girona i a la fiscalia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La policia va actuar dins la legalitat i amb el coneixement del jutge i el fiscal", afirmen fonts del ministeri. En aquesta línia, el ministre Fernando Grande-Marlaska ha lamentat que "es qüestioni el funcionament de l'estat de dret".

La policia espanyola va detenir ahir 16 persones, onze al matí i cinc a la tarda, relacionades suposadament amb el tall de les vies ferroviàries de l'1 d'octubre del 2018. Entre els detinguts hi havia els alcaldes de la CUP a Verges i Celrà, Ignasi Sabater i Dani Cornellà, respectivament. També van ser arrestats diversos membres del CDR, activistes d'organitzacions estudiantils i el fotoperiodista Carles Palacio.

stats