La ministra Maroto crida a acabar amb el 'top manta' perquè danya la "imatge" de Barcelona

En un acte amb Collboni, diu que la ciutat no "brilla" per "aquests elements que distorsionen"

La ministra en funcions d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha carregat aquest dilluns amb duresa contra el 'top manta' en un acte al Disseny HUB Barcelona al costat de l'alcaldable del PSC, Jaume Collboni. Poques hores abans que el candidat socialista participi en un debat amb manters organitzat per Casa Nostra Casa Vostra –i que l'ARA retransmetrà en directe–, Maroto ha dit que la venda de "falsificacions" per part de manters provoca "intrusisme" i danya la "imatge" de Barcelona.

L'ARA ofereix un debat entre manters i candidats a l'alcaldia de Barcelona

"Barcelona ha de brillar i no ho està fent per aquests elements que distorsionen", ha afirmat, i encara ha afegit: "A Barcelona hi ha coses tan belles com el lloc on som, però lamentablement tenim els nostres carrers i places amb 'top manta'". La ministra també ha criticat l'alcaldessa, Ada Colau, perquè "ni l'ocupa ni li preocupa" que hi hagi manters a la ciutat, fet que ha qualificat de "problema de país".

Maroto ha recordat que el govern espanyol va crear una taula contra l'intrusisme i que, tot i que l'Ajuntament de Barcelona en forma part, no ha participat en cap reunió. "Colau ha mirat cap a una altra banda", ha sentenciat, reivindicant l'alternativa de Collboni per acabar amb el 'top manta'. El candidat socialista, per contra, no ha parlat dels manters, i en el seu pla de propostes econòmiques –presentat en l'acte d'aquest matí– el tema hi apareix de manera genèrica, amb un compromís per "lluitar fermament contra les pràctiques d'economia irregular que malmeten el nostre teixit econòmic, especialment l'intrusisme il·legal en el comerç".

Llicències de pisos turístics per punts

La intervenció del cap de llista del PSC, doncs, s'ha centrat en el turisme. Collboni ha proposat impulsar un "canvi legislatiu" per tal que les llicències als pisos turístics funcionin per punts, com el carnet de conduir, ha exemplificat. "Per cada denúncia, incidència o manca de respecte de les normatives s'aniran restant punts", ha dit el candidat, que ha afegit que si s'acaben els punts es procedirà a "retirar" la llicència, que ja no es podrà recuperar.

Collboni, que ha reconegut que en l'etapa Colau "s'han perseguit pisos turístics il·legals", s'ha proposat continuar "perseguint la il·legalitat" però incorporar aquesta llicència per punts per "garantir la convivència a la ciutat". El socialista també ha dit que continuarà "reivindicant el 100% de la taxa turística" perquè la recaptació que es queda a Barcelona passi dels 15 als 30 milions d'euros. Uns diners que destinaria a preservar el patrimoni cultural de la ciutat, a fer inversions als barris que tenen un ús intensiu del turisme i a fer més promoció turística.

Més continguts de