Política 15/12/2016

Rajoy parla de noves eleccions en un sopar i Soraya diu que no tenia el cap clar

El president del govern espanyol protagonitza un nou lapsus en animar els militants del PP a "preparar ja les pròximes eleccions"

Ara
1 min

Barcelona"Amics i amigues, moltes gràcies a tots. Fins d'aquí molt poc i ja preparant les pròximes eleccions". Aquest va ser el final del discurs del president espanyol, Mariano Rajoy, durant el sopar de Nadal del PP de Madrid. Les paraules de Rajoy augurant uns nous comicis (serien els tercers en un any i mig) van posar en alerta periodistes i polítics, i aquest dijous diversos dirigents del PP han sortit al pas per apagar el foc i assegurar que ha sigut un lapsus del president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La número dos de Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría, ha descartat que el cap de l'executiu estigui pensant en una nova convocatòria d'eleccions i ha justificat les paraules de Rajoy dient que a tard a la nit la ment no està "tan viva" com a les nou del matí, sobretot després d'una setmana amb una agenda plena de sopars i actes nadalencs. Dimarts Rajoy va ser un dels protagonistes del sopar de l'Associació de Periodistes Parlamentaris (APP), en rebre el premi al millor orador. Segons la vicepresidenta, a Rajoy l'hauria traït "el cansament", i no pas el subconscient. "M'imagino que ha passat això, perquè en això no estem", ha sentenciat.

En canvi, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha dit que el seu partit ha d'estar "sempre preparat" per a un escenari electoral, perquè la possibilitat que hi hagi noves eleccions no depèn del PP, sinó de la voluntat de col·laboració de la resta de partits per aprovar els pressupostos del 2017 i garantir l'estabilitat al govern del PP. Tot i que ha atribuït les paraules de Rajoy a un "recurs nadalenc", Hernando ha convidat la resta de partits a "reflexionar" durant aquest Nadal sobre la situació política espanyola.

stats