Política 12/11/2016

El PDECat celebra que els pressupostos segueixin endavant sense tocar IRPF, successions i patrimoni

Marta Pascal confia que els comptes s'acabaran aprovant definitivament

Gerard Pruna
2 min
La coordinadora general del PDECAT, Marta Pascal, i el coordinador d'organització, David Bonvehí

BarcelonaSatisfacció en el Partit Demòcrata (PDECat) pel resultat del consell polític de la CUP aquest dissabte. La coordinadora general, Marta Pascal, ha celebrat el sí dels cupaires a la tramitació dels pressupostos del 2017 i ha subratllat que s'ha aconseguit superar aquesta primera etapa sense haver de trair cap de les línies vermelles que havia fixat la formació: "No s'ha tocat cap punt d'IRPF, successions i patrimoni", ha remarcat Pascal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Celebrem que els pressupostos tirin endavant i es preservin les classes mitjanes", ha afirmat Pascal en roda de premsa, en què ha afegit que, tot i que cal esperar a conèixer a fons el document del Govern, el que ha transcendit els fa estar "satisfets".

Sobre el fet que la CUP no hagi compromès el seu aval definitiu als pressupostos –només permet per ara tramitar-los–, Pascal ha recordat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ja va avisar que si no s'aprovaven els comptes es convocarien eleccions. "Pressupost i referèndum van junts", ha apuntat.

De cara a la negociació dels pressupostos que s'obrirà al Parlament un cop s'admetin a tràmit els comptes, Pascal ha demanat generositat a tots els actors i s'ha mostrat convençuda que ERC i la CUP saben que tirar endavant una eina tan important com els comptes requereix "sortir de la zona de confort".

Elecció del consell nacional i els equips d'àmbit

Els associats del Partit Demòcrata han escollit aquest diumenge els integrants del consell nacional –màxim òrgan entre congressos– i els responsables d'àmbit –les antigues sectorials–, una votació que, en paraules de la coordinadora general del partit, Marta Pascal, permetrà al PDECat entrar a fons en el debat d'idees i començar a desplegar l'acord fundacional aprovat en el congrés del juliol.

Un cop escollits els seus integrants, el partit ha convocat per al 26 de novembre el primer consell nacional després del Congrés, una trobada que se celebrarà a Barcelona i que ha de servir per començar a "consolidar el desplegament ideològic" del partit. Un desplegament que, ha afegit Pascal, ha de servir per ajudar a eixamplar la base independentista "des de la centralitat".

stats