Política 15/09/2015

“Podria ser el discurs d’Aznar o la ultradreta”

Mas acusa Iglesias de caure en el discurs de la FAES sobre la fractura de Catalunya

Oriol March
2 min
“Podria ser el discurs d’Aznar o la ultradreta”

BarcelonaArtur Mas va arrencar la campanya de les eleccions municipals del mes de maig amb dures crítiques contra Pablo Iglesias, i ahir va repetir la fórmula en un acte de Junts pel Sí que va reunir empresaris a favor del procés. “Busquen la divisió de la societat catalana. Si no li veiés la cara i només li sentís la veu, aquest podria ser el discurs d’Aznar o de la ultradreta”, va assenyalar el president de la Generalitat en referència a la crida que va fer Iglesias als catalans d’origen andalús i extremeny a votar a les eleccions del 27-S. “Això és el mateix que els altres, una mica més modern, amb el vestuari i el pentinat diferents, però el discurs respecte a Catalunya és el mateix”, va assegurar el líder de CDC.

Mas encara té present la frase de José María Aznar -poques setmanes abans de les eleccions del 2012- en què l’expresident espanyol va vaticinar que “abans es trencarà Catalunya que Espanya”. “Som un sol poble”, va destacar ahir el president en una llarga intervenció davant de 300 representants del món empresarial congregats a l’edifici Imagina de Barcelona en què va combinar la pedagogia per l’estat propi amb els retrets als adversaris, especialment dirigits a la nova esquerra.

Agrupats sota el paraigua de Catalunya Sí que es Pot, consideren el 27-S com un plebiscit sobre la gestió de Mas al capdavant de la Generalitat, marcada per les restriccions pressupostàries. “¿Amb un canvi de govern el Parlament podrà legislar sobre pensions?”, es va preguntar el número quatre de Junts pel Sí, que va demanar la majoria per evitar que l’Estat “passi per sobre” de Catalunya.

Missatge tranquil·litzador

“Això [les eleccions] va de prendre decisions. I aquesta afectarà generacions”, va dir Mas, convençut que la independència portarà més beneficis que no costos a llarg termini. El mateix argument el va fer servir Oriol Amat, número set de la coalició CDC-ERC, que ha rebut l’encàrrec d’insistir en la viabilitat d’un estat català. “Minimitzarem els costos de transició”, va assenyalar, i es va mostrar confiat que Catalunya seguiria a l’euro i a la Unió Europea. “No aixecarem cap peu sense que l’altre no estigui ben posat”, va indicar. L’empresariat va respondre amb sonors aplaudiments.

stats