El Partit Popular Europeu oficialitza la seva oposició a l'amnistia: "S'ofereix impunitat a crims comesos pel separatisme"

Aprova una resolució en contra de la mesura al seu congrés mentre Ayuso demana a la UE deixar de "blanquejar" Sánchez

2 min
Feijóo amb el vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas

Brussel·lesEl PP sempre ha buscat guanyar el relat sobre la llei d'amnistia a les institucions europees i des d'un bon principi ha comptat amb el suport inequívoc del Partit Popular Europeu (PPE), que ha adoptat el mateix to i discurs contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i Junts i Esquerra. I, aquest dimecres, en el congrés que fa la família conservadora europea a Bucarest (Romania), el PPE ha aprofitat per tornar a carregar contra l'amnistia la vigília de la seva votació al Congrés i ha aprovat una resolució en què critica durament la mesura de gràcia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El text, que ha estat proposat pels populars espanyols, "deplora" la llei d'amnistia i alerta de les "conseqüències" que pot tenir per al conjunt de la UE, sobretot pel fet que "s'ofereixi impunitat a crims comesos pel separatisme" que són contraris a la llei comunitària. En aquest sentit, assegura que els independentistes que potencialment es podran beneficiar de la mesura estan sent investigats per mantenir contactes amb agents propers al règim de Vladímir Putin durant el "cop" del 2017.

Ara bé, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, encara ha anat un pas més enllà, i ha acusat Sánchez de "vendre's" a formacions independentistes que fan "llistes negres de jutges i periodistes", i d'amnistiar directament "aliats de Putin". A més, ha demanat als dirigents de la Unió Europea, com a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, que té bona sintonia amb el president espanyol, que abandonin la "complicitat" amb el govern espanyol i el deixin de "blanquejar". "Estan redactant el Codi Penal a conveniència dels delinqüents", ha afegit.

Trobada entre Feijóo i Von der Leyen

Tot i les diferències del PP amb Von der Leyen, la dirigent alemanya s'ha reunit aquest dimecres amb el cap de l'oposició espanyola, Alberto Núñez Feijóo, que ha anunciat que donarà suport a la seva candidatura en les pròximes eleccions europees del 9 de juny. El president del PP també s'ha trobat amb una desena de líders conservadors d'arreu d'Europa, com el vicepresident de la Comissió Europea Margaritis Schinas, i aquest dijous intervindrà en la segona i última jornada del Congrés que fan els populars a la capital romanesa, des d'on es preveu que es ratifiqui per una àmplia majoria que Von der Leyen sigui la candidata del PPE.

stats