Política 08/01/2015

Rull: "Junqueras té més propostes sobre la taula, no entenem el seu enrocament"

El coordinador general de CDC assegura que es convoquin o no eleccions abans de les municipals no deixaran que el procés es "refredi"

Ara
1 min

BarcelonaCDC encara confia en poder tancar un acord amb ERC perquè el president de la Generalitat convoqui eleccions la setmana que ve. Tot i això, la tensió entre els dos partits és evident. El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat en una entrevista a l'ARA Bassas que Artur Mas ha fet a Oriol Junqueras més propostes a banda de la d'aglutinar la majoria d'independents al voltant de la seva llista. "Junqueras té més propostes sobre la taula, no entenem el seu enrocament", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

I és que els convergents asseguren que no entenen que pels republicans només hi hagi una "única opció" per poder convocar les eleccions, que és la de llistes separades sota un mateix paraigües a favor de la independència. En aquest sentit, Rull ha assegurat que perquè hi hagi acord les dues parts s'han de moure i ha afegit que es manté "optimista" en què l'acord es pugui anunciar en els pròxims dies.

Tot i això, s'anunciïn o no eleccions anticipades per abans de les municipals, el número dos de Convergència ha insistit que el seu partit no permetrà que el procés "es refredi" i ha insistit que les eleccions amb caràcter plebiscitari han de "culminar" el procés. En aquest sentit, ha matisat que el procés només es refredaria si els comicis es dilatessin "eternament".

Rull ha fet una crida a superar "les dinàmiques de partit" perquè, ha recordat, quan els partits sobiranistes van junts tenen capacitat de "multiplicar". "Contemplem seriosament no presentar-nos a les eleccions", ha dit el dirigent convergent, qui ha matisat que la candidatura àmplia que vol el president podria no incloure les sigles de CDC.

stats