Política 21/05/2016

Segona oportunitat per a Francesc Homs: la militància de CDC l'escull cap de llista a Madrid

L'actual portaveu de Democràcia i Llibertat a Madrid rep un 78% de vots i la seva rival, Sílvia Requena, un 20%, amb pràcticament totes les meses escrutades

Oriol March / Maiol Roger
2 min
Mas i Francesc Homs, en un acte electoral de Democràcia i Llibertat

BarcelonaFrancesc Homs tornarà a ser cap de llista de Convergència a les eleccions espanyoles del 26-J. Així ho han decidit prop de 6.100 dels 14.620 militants que estaven convocats a les urnes en l'anomenat 'superdissabte' que el partit ha celebrat per escollir candidat a Madrid i per decidir si impulsa la fundació d'un nou partit. Homs ha rebut el suport del 78% dels afiliats, mentre que la seva rival, Sílvia Requena, ha obtingut un 20% dels vots, amb pràcticament totes meses escrutades. És la primera vegada que CDC decideix el cap de llista a través d'una votació interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de conèixer-se els resultats, la primera a comparèixer ha estat Sílvia Requena, que ha felicitat Homs. "El primer que he fet ha estat posar-me a la seva disposició per la campanya electoral. Vull agrair l'organització d'aquesta casa, que ha fet hores extra", ha apuntat la presidenta de la sectorial d'Igualtat de CDC. "En el fons, ens vam presentar amb missatges molt clars amb l'aposta per altres formes de fer", ha apuntat. "Podem demanar ser el corrent de la transversalitat dins del partit, amb aquest resultat", ha assegurat en clau congressual.

Li ha agafat el relleu el vencedor, que ha també ha volgut agrair la feina dels voluntaris i també el "coratge" de Requena. Homs ha recordat que tot el suport obtingut és només per al 26-J i no en clau de congrés del mes de juliol. "Tenim il·lusió de fer una campanya que no és senzilla ni fàcil per cap formació política", ha destacat. "Tot el que hem fet avui és per la ciutadania. Saben que el context és difícil, ho farem amb confiança amb nosaltres mateixos. Pot ser útil al futur del país", ha insistit. No s'ha mostrat partidari d'incloure Requena a les llistes.

El precedent del 20-D

L'exconseller de la Presidència, per encàrrec directe d'Artur Mas, va liderar Democràcia i Llibertat –coalició formada per Convergència, Demòcrates de Catalunya i Reagrupament– a les eleccions del passat 20-D, on va obtenir uns resultats per sota de les expectatives. La coalició només va obtenir 8 diputats, la meitat que els obtinguts per CiU a les eleccions del 2011, i va quedar com a quarta força a Catalunya. Ara té una segona oportunitat per mantenir els resultats: els estrategs del partit situen com a clau no perdre escons a Barcelona –ara en tenen 4–, afermar el segon diputat a Girona i obtenir-ne un altre a Lleida.

Homs ja ha avançat que farà la "campanya més convergent" que hagi fet mai el partit, i ha centrat la precampanya a atacar ERC per haver estudiat apujar l'IRPF a les rendes altes. Els comentaris creuats han posat en joc l'estabilitat del Govern, fins al punt que Carles Puigdemont i Oriol Junqueras es van reunir aquest dimarts per calmar la situació i aïllar l'executiu de la pugna electoral.

stats