Política 01/10/2019

El Sindicat d'Estudiants convoca una vaga de tres dies quan es conegui la sentència del judici del Procés

Animen els estudiants d'instituts i universitats a concentrar-se a la plaça de Sant Jaume

Ara
1 min
Milers d'estudiants es manifesten a Barcelona per "validar" l'1-O

BarcelonaEl Sindicat d'Estudiants planteja que els alumnes dels instituts i les universitats del país aturin les classes i es concentrin "massivament" a la plaça de Sant Jaume el dia que es faci pública la sentència del judici del Procés i, a més, vol que la mobilització s'allargui amb tres dies de vaga general als centres educatius. En un comunicat fet públic el dia que fa dos anys de l'1-O, l'organització fa una crida a la mobilització per estar "a l'altura de l'ofensiva repressiva" que creu que es viu a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, plantegen una vaga general de 72 hores: el primer dia volen "mobilitzacions i accions" en instituts i campus universitaris; el segon dia, "manifestacions estudiantils" al matí, i per al tercer preveuen que la vaga general dels estudiants "conflueixi" amb la dels treballadors en una gran manifestació unitària a la tarda. Ahir, la Intersindical-CSC va anunciar la convocatòria d'una vaga general per a l'11 d'octubre a Catalunya.

Per als estudiants, l'única manera de "vèncer" és a través de la "mobilització de masses" i amb una "estratègia combativa" que vinculi la lluita per "la llibertat dels presos polítics, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió franquista" amb la lluita contra "el règim que la genera". Amb tot, el sindicat remarca que la sentència del judici "farsa" té l'objectiu d'"aixafar les aspiracions de canvi social profund" que s'ha iniciat a Catalunya i per això animen els estudiants a mobilitzar-se quan surti el veredicte.

stats