Tomàs Molina, després de fitxar per ERC: "No sortiré més per la tele"

El meteoròleg, que continuarà treballant a TV3, defensa les polítiques del Govern per fer front a la sequera

2 min
Tomas Molina amb Oriol Junqueras.

BarcelonaEl meteoròleg Tomàs Molina no tornarà a presentar el temps de TV3 després que aquest diumenge anunciés que formarà part de les llistes d'ERC a les europees. "No sortiré més per la tele, divendres passat va ser l'últim dia que vaig sortir", ha afirmat, tot i que ha admès que continuarà treballant a la Televisió de Catalunya. No ha especificat, però, quina serà la seva feina a partir d'ara. En una roda de premsa al costat del líder republicà, Oriol Junqueras, i la número u de la llista del partit a les europees, Diana Riba, Molina ha defensat el seu salt a la política per fer front al canvi climàtic. En aquest sentit, ha defensat les polítiques del Govern perquè creu que, tot i el dèficit hídric, tothom continua tenint aigua: "Ho ha fet bé o malament, el Govern?", ha preguntat retòricament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, segons ha pogut saber l’ARA, indiquen que a mesura que s'acosti la campanya, Molina no només no sortirà en pantalla sinó que ni tan sols serà a la televisió, ja que s’agafarà els permisos pertinents. Un cop se celebrin els comicis, si surt escollit compten que el meteoròleg s’agafarà una excedència, tal com li permet el règim laboral de l’empresa. Si ERC no treu el quart eurodiputat que l’enviaria a Brussel·les, aleshores es discutirà quina serà la seva ubicació, amb la voluntat de mantenir-lo vinculat a la televisió, però sense pantalla.

El meteoròleg de TV3 serà el número quatre a la candidatura que ERC comparteix amb EH Bildu i el BNG i ha restat importància al fet que pugui o no sortir elegit com a eurodiputat: "Si surto o no surto no és gaire rellevant per a mi. Fa molts anys que surto per la televisió i la gent em coneix", ha dit. Riba, en canvi, s'ha mostrat convençuda que poden superar els tres eurodiputats que van aconseguir el 2019.

A l'espera del que acabi passant, Gemma Puig (Berga, 1976) serà qui ocupi el lloc de Molina servint la previsió meteorològica als espectadors, de manera provisional. Llicenciada en física, va entrar a la Corporació l’estiu del 2008 i ha presentat l’espai del temps a TV3, Els matins, 3/24 i Catalunya Ràdio. En funció dels torns i la gent disponible, es decidirà si Puig es consolida com a substituta o si s’opta per un altre professional.

Junqueras treu ferro a les crítiques de Solé

En la roda de premsa d'aquest dimarts, Junqueras ha restat importància a les paraules de l'eurodiputat Jordi Solé, que va fer un tuit en què deia que la política "no sempre és justa" després que s'anunciés que Molina aniria a les llistes d'ERC. "Estic d'acord que la política no és sempre justa", ha dit Junqueras, i ha afegit que Solé ha tingut un "passat brillant, un present intens i el futur que vulgui tenir". Ha afirmat, amb tot, que tindrà "un gran recorregut al servei" de Catalunya.

stats