ACTES DEL CATALÀ
Política 11/10/2012

Els organitzadors del Correllengua de Tremp acusen l'ajuntament d'entorpir els actes

El consistori, governat pel PSC i un trànsfuga de Reagrupament, ha denegat els permisos dos dies abans del concert de Brams al·legant que no eren competència seva

Roger Tugas
2 min
Encesa de la flama del Correllengua 2012, a Ripoll / CAL

BarcelonaLa Coordinadora Cultural Correllengua del Pallars ha decidit aquest dijous suspendre tots els actes del Correllengua del Pallars després d'haver rebut una notificació de l'ajuntament de Tremp conforme no els atorgava els permisos necessaris per organitzar el concert de Brams de dissabte, el principal acte de la jornada en defensa de la llengua i la cultura catalanes. Així, el president de la Coordinadora, Jaume Gelonch, acusa l'ajuntament d'entorpir el Correllengua, ja que els ha notificat dos dies abans de l'acte la resolució d'una sol·licitud de permisos que van realitzar el 25 de setembre. "És un tema polític", denuncia Gelonch, ja que l'ajuntament els ha denegat amb l'argument que no considera el concert una "festa o revetlla popular" i, per tant, qui l'hauria de permetre hauria de ser la Generalitat. La seva delegació a l'Alt Pirineu i Aran, però, hauria respost a la Coordinadora el mateix dijous el contrari, que els permisos eren qüestió del consistori –amb un equip de govern format pel PSC i un trànsfuga presentat per Reagrupament–, però ja no s'ha estat a temps de tramitar-ho de nou.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons explica Gelonch, l'ajuntament ja va posar impediments el 2011, en demanar una fiança molt elevada per permetre els actes, motiu pel qual la Coordinadora hauria decidit anul·lar tots els actes –una fira de cultura, una cercavila, activitats per a nens...– com a protesta per al boicot que denuncia. "Hem intentat parlar i raonar", explica el president de l'entitat, qui afegeix que fa set anys que s'organitza el Correllengua al Pallars. Tot i això, pot ser que finalment tingui lloc més endavant, però no a Tremp, ja que Gelonch explica que sis o set alcaldes de la comarca s'han posat en contacte amb la Coordinadora per oferir els seus equipaments, tot i que la seva prioritat és organitzar-ho a la capital per facilitar-ne l'assistència.

stats