Política 05/09/2017

"Quan es voti no serem a l'hemicicle": Iceta en 10 frases

El secretari del PSC diu que "a l'Ajuntament no hi haurà urnes" encara que creu que Colau votarà perquè "els comuns, quan veuen una pancarta, s'hi posen darrere sense llegir-la"

Ara
2 min
El primer secretari del PSC; Miquel Iceta, aquest dissabte durant el seu discurs de proclamació com a candidat del partit a la Generalitat

BarcelonaMiquel Iceta ha proposat presentar ell mateix el programa d'Onda Cero en què l'han entrevistat aquest dimarts al matí. Volia exemplificar amb la seva iniciativa que "no tot pot decidir-se perquè no tots tenim capacitat de decidir sobre coses que no ens corresponen". Amb aquest intent pedagògic ha marxat de la cadena, on ha parlat sobre el referèndum, sobre les declaracions de Colau en què va dir que estava disposada a cedir locals l'1-O i sobre el desafiament del terrorisme jihadista. Encara que ha insistit que l'1 d'octubre no se celebrarà un referèndum, ha reconegut que sempre ha pensat que "alguna cosa passarà": "Catalunya és gran, pot haver-hi gent i entitats que organitzin un simulacre de votació als seus locals". Fem un recull de les 10 frases més destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. Sobre la votació de la llei del referèndum que se celebrarà aquest dimecres: "Abans de votar [ens absentarem], però com que no sabem quan es farà la votació, no li sé dir [quan ens absentarem]. Quan es voti no serem a l'hemicicle".

2. "El govern espanyol no esperarà fins a l'1 d'octubre, es mobilitzarà demà mateix si és veritat el que han dit, que aprovaran la llei del referèndum al Parlament".

3. Sobre les declaracions de Colau: "A l'Ajuntament no hi haurà urnes. Jo quan la vaig sentir vaig pensar: o jo m'ho miro tot d'una altra manera o no l'han sentit bé. [...] Ha dit que demanarà un informe jurídic. Estic convençut que el secretari municipal de Barcelona no farà un informe".

4. En referència a Colau: "Jo crec que anirà a votar perquè els comuns, quan veuen una pancarta, sense llegir-la, s'hi posen darrere". També ha parlat sobre Podem: "Si un partit no sap si a Catalunya li convé o no separar-se d'Espanya és que no en sap gaire".

5. "D'urnes en posa el partit socialista quan fa les primàries. Una flor no fa estiu. El fet de tenir urnes no implica que hi hagi un referèndum. [...] Pot haver-hi alguna urna, però els estem regalant una idea peregrina: una urna es un referèndum. Doncs no és veritat".

6. "No és un referèndum i, com que no es un referèndum, no hi participaré i els demanaré als ciutadans que no ho facin".

7. "Aquí està tot el peix venut, la gent ja sap el que passa, sap que el Govern està fent una cosa que no li pertoca. [...] S'assemblarà una mica als fets de novembre del 2014. L'endemà estàvem igual, més uns procediments judicials oberts contra les persones que havien impulsat allò".

8. "Han tornat a la pantalla anterior, estem en un cert bucle, no saben per on sortir i el que volen fer, no poden. A més, és un objectiu totalment equivocat".

9. "El 9 de novembre deien el mateix: «Votarem i després farem». No entenc com Catalunya no és independent perquè ja han passat 18 mesos de les eleccions i de l'elecció del president Puigdemont. [...] El que s'ho creu, s'ho creu, però la realitat ja els ha desmentit".

10. "Ni el dia 1 d'octubre hi haurà referèndum ni el 2 República Catalana".

stats