DEBAT D'INVESTIDURA
Política 06/03/2016

Xoc a les xarxes entre Rufián i Pérez-Reverte

El diputat d'ERC i l'escriptor es creuen piulades, imatges i una reflexió final sobre qui acusa de 'xarnego' el republicà

Ara
3 min
Arturo Pérez-Reverte i Gabriel Rufián

BarcelonaEl discurs de divendres del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián no va deixar ningú indiferent. "Hi ha només una cosa en el món pitjor que parlin de tu, i és que no parlin de tu", assegurava l'escriptor irlandès Oscar Wilde, i pel que es desprèn de les reaccions al seu primer parlament, el qui va ser cap de llista dels republicans el 20-D no haurà de patir per això. I, gràcies a les xarxes socials, és més fàcil copsar les opinions sobre un mateix. I respondre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Van ser nombroses les piulades que feien referència a Rufián –dimecres, de fet, va intervenir el portaveu del grup, Joan Tardà– i, poc amant d'amagar-se com és el diputat, algunes han rebut la seva corresponent rèplica. Però si hi ha un xoc que ha anat pujant de to és el que ha mantingut amb l'escriptor i membre de la Real Academia Española Arturo Pérez-Reverte. Casat amb les polèmiques, l'intel·lectual que el 14 de novembre –el dia dels atemptats a París– ja va incendiar les xarxes amb diverses piulades en les quals es preguntava –entre altres coses– "quan duraria un terrorista europeu en una mesquita", va ser qui va obrir foc amb dues piulades –sense cita– i enllaçant la intervenció:

Així, Pérez-Reverte carregava contra "l'Espanya que va asseure al Parlament aquest jove", i just després concretava que al diputat, Tardà i altres "els va fer possibles i asseure en el Parlament l'Espanya estúpida d'Aznar, Zapatero i Rajoy". Unes consideracions que Rufián va replicar –fidel al seu estil– amb poques paraules i una imatge, dient que no ha de patir i assegurant que els catalans ja se'n van –com, de fet, ja va apuntar Tardà dimecres–:

No se sap si una imatge val més que mil paraules, però Pérez-Reverte considera que sí que val, com a mínim, tres piulades més, les que dedica seguidament a Rufián com a resposta. En resum, li diu que pot anar-se'n qui vulgui, que ho comprèn i que està d'acord amb bona part del seu discurs polític –sobretot en el pla social–, però li "la barroeria, la incoherència, la mala sintaxi i la demagògia".

Unes consideracions a les quals, de nou amb ironia, Rufián replica que té raó i que a ell tampoc no li agrada que a la cambra hi hagi Pedro Gómez de la Serna –director general del ministeri de l'Interior en el període de Jaime Mayor Oreja i cap de llista del PP a Segòvia el 20-D, malgrat que el partit li va demanar que hi renunciés quan es va publicar que hauria cobrat comissions milionàries per aconseguir contractes públics a l'Àfrica i l'Amèrica Llatina, pressions a les quals no va cedir i, per això, es manté com a diputat però fora del grup del PP–:

Els darrers tuits de Pérez-Reverte són per fer una reflexió –que ell mateix admet que pot ser equivocada o encertada–, sobre el fet que a Rufián no l'anomenen 'xarnego' a Espanya, sinó a Catalunya, i "aquest és el problema". Més tard també enllaça un vídeo on Jordi Évole és atacat precisament per xarnego a Vic:

Una afirmació a la qual el republicà respon amb una altra imatge, aquest cop, però, més elaborada, amb un mural amb altres piulades d'autors no catalans on també carreguen contra ell anomenant-lo 'xarnego':

Un xoc que, pel que sembla, ja hauria acabat. Malgrat tot, el cert és que la pugna no deu haver sulfurat gaire els púgils, ja que tots dos han repiulat notícies que –com aquesta que llegiu– estan elaborades sobre la base del xoc de piulades entre els dos.

stats